Senatorii au început votul pentru alegerea preşedintelui Senatului şi a membrilor Biroului Permanent

Senatorii au început, miercuri seară, votul pentru alegerea preşedintelui Senatului şi a membrilor Biroului Permanent al acestei Camere.

441 afișări
Imaginea articolului Senatorii au început votul pentru alegerea preşedintelui Senatului şi a membrilor Biroului Permanent

Senatorii au început votul pentru alegerea preşedintelui Senatului şi a membrilor Biroului Permanent (Imagine: Razvan Chirita / Mediafaxfoto)

Senatorii vor vota, în paralel, pentru funcţia de preşedinte al Senatului - cu buletine de vot - şi pentru alegerea membrilor conducerii acestei Camere legislative - vot cu bile.

Singura propunere avansată din partea grupurilor parlamentare pentru funcţia de preşedinte al Senatului este Crin Antonescu. Propunerea a fost făcută de grupurile parlamentare ale PSD, PNL, PC.

Liderii grupurilor senatoriale PDL, PPDD şi UDMR nu au făcut nicio propunere pentru acestă funcţie.

Înainte de votul în plen, liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, a anunţat că grupul său parlamentar îi propune pe Nicolae Moga, Florin Constantinescu, Cristian Dumitrescu pentru funcţii de vicepreşedinte în Biroul Permanent, pe Ioan Rotaru pentru o funcţie de secretar şi pe Ioan Chelaru pentru o funcţie de chestor.

Liderul grupului parlamentar PNL din Senat, Puiu Haşotti, a anunţat că îl propune pe Mario Oprea pentru o funcţie de secretar şi pe Marius Nicoară pentru o funcţie de chestor.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a precizat, în plen, că parlamentarii acestui grup îl susţin, pentru o funcţie de secretar pe Alexandru Pereş.

PPDD l-a propus pe Haralambie Voichiţoiu pentru funcţia de secretar.

UDMR a anunţat că îl susţine pe Verestoy Attila pentru funcţia de chestor.

Grupul PC l-a propus pe Vasile Nistor pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului şi pe Dumitru Pelican pentru funcţia de chestor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici