Senatul a adoptat legea care obligă instituţiile publice să implementeze sisteme online de plăţi

Senatul a adoptat proiectul depus de USR PLUS care impune obligativitatea ca instituţiile publice şi companiile aferente care încasează impozite, taxe şi amenzi precum şi alte obligaţii de plată să accepte plata cu card şi online.

4060 afișări
Imaginea articolului Senatul a adoptat legea care obligă instituţiile publice să implementeze sisteme online de plăţi

Sursa foto: Mediafaxfoto

Unul dintre iniţiatorii proiectului, deputatul USR PLUS Viorel Băltăreţu, spune că noile reglementări îi vor scuti pe români să stea la cozi.

„Legea este, incontestabil, benefică românilor, pe care îi scuteşte de stat la cozi la ghişee. Le mulţumim colegilor senatori care ne-au susţinut şi au votat iniţiativa şi, sincer, nu înţeleg votul de abţinere al senatori PNL. Voi urmări traseul legii în Camera Deputaţilor şi sper să aibă un parcurs pozitiv, aşa cum o merită”, a spus palamentarul.

La rîândul său, senatorul USR PLUS de Sibiu, Claudiu Mureşan, preşedintele Comisiei de buget, finanţe şi piaţă de capital, a argumentat că măsura forţează sistemul de stat să se adapteze vremurilor pe care le trăim.

„Aceasta este o măsură simplă, dar cu avantaje incontestabile pentru români, care află uşor ce taxe au de plătit accesând informaţiile de pe platformă 24 ore/zi, 7 zile din 7, nu mai trebuie să se deplaseze la ghişeu, plătesc cu cardul printr-un simplu click. Datele statistice ne arată că România ocupă ultimul loc între statele Uniunii Europene la capitolul servicii publice digitale”, a declarat Mureşan în plenul Senatului.

Comisia pentru buget, finanţe şi piaţă de capital a amânat de 3 ori emiterea unui raport pentru această iniţiativă datorită interesului manifestat de reprezentanţii instituţiilor, ONG-urilor şi a cetăţenilor obişnuiţi, dar şi dorinţa altor senatori de a participa cu amendamente la forma finală, susţin reprezentanţii USR PLUS.

Iniţiativa a trecut de Senat cu 88 voturi pentru, 1 împotrivă, 37 de abţineri şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este camera decizională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici