Severin: Am verificat la colegi britanici seriozitatea presupusei firme

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, luni, că a verificat seriozitatea presupusei firme de lobby Taylor Jones la "colegi britanici" şi la persoane care lucrează în Marea Britanie şi că a primit garanţii că este vorba despre o companie credibilă.

18 afișări
Imaginea articolului Severin: Am verificat la colegi britanici seriozitatea presupusei firme

Severin: Am verificat la colegi britanici seriozitatea presupusei firme (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Europarlamentarul a spus că în opinia sa problema principală este aceea că "un asemenea efort, o asemenea desfăşurare de forţe nu pot fi făcute doar în ideea că prinzi câţiva papagali, că prinzi câţiva guguştiuci în lesă, în năvod".

"Nu sunt nici eu un om chiar neexperimentat. Am verificat seriozitatea (...) acestei firme şi mi s-a spus «Da, da, este serioasă, este serioasă»", a adăugat Severin.

Întrebat pe cine a întrebat despre seriozitatea firmei, el a explicat că "nu are rost" să dea nume pentru că ar "pune vina pe alţii". "Dar în orice caz, colegi britanici, diverse alte persoane care lucrează acolo, adică în Marea Britanie, şi care erau în măsură să-mi spună despre o firmă din Marea Britanie. Colegi din Secretariat", a explicat Severin.

"Ştiu că mi-am făcut foarte mulţi inamici. Probabil că am inamici şi în România, nu numai acolo, dar nu discutăm despre acest subiect", a mai spus el.

Totodată, europarlamentarul, care a spus că a avut în total aproximativ cinci întâlniri cu ziariştii sub acoperire, a spus că aceştia îi mai ceruseră anterior să introducă un amendament, însă el a refuzat. "Ei mi-au mai cerut un amendament. (...) Au mai venit o dată cu o chestiune din aceasta şi i-am refuzat", a spus Severin, explicând că era vorba despre un amendament legat "de depozitarea deşeurilor, de obligaţia vânzătorilor de a da un anumit tratament deşeurilor, de a lua anumite măsuri pentru depozitarea deşeurilor".

"Şi vreau să vă zic că i-am refuzat complet. După care, iar au venit şi asta arată insistenţa. Şi de data asta au venit plângăreţi", a explicat Severin, adăugând că reporterii sub acoperire i-au explicat că erau în întârziere şi că doreau introducerea amendamentului pentru a iniţia o dezbatere şi nu neapărat adoptarea unei anumite legislaţii.

"Apoi a fost iarăşi o chestiune ciudată pentru mine să îi văd venind şi insistând că vor să-mi dea bani. Şi eu spuneam «Stai, domnule, că abia am început, unde ne grăbim cu asta?». Nu, nu, şi tot au insistat, şi insistat, şi insistat, şi insistat", a comentat Severin.

"Bineînţeles că o parte din discuţiile în care ei îmi spuneau cât să fie, eu le spuneam că ce să vorbim deocamdată despre bani, decupate şi puse cap la cap dau o foarte interesantă declaraţie din partea mea. Asta este", a explicat europarlamentarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici