Simirad: Îmi cer scuze de la ieşeni că l-am susţinut pe Nichita

Preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, membru PSD, a declarat, joi, că îşi cere scuze de la ieşeni pentru că în anul 2008 l-a susţinut pe liderul local al PSD, Gheorghe Nichita, în cursa pentru Primărie, el adăugând că va candida la şefia PSD Iaşi la alegerile interne din această toamnă.

33 afișări
Imaginea articolului Simirad: Îmi cer scuze de la ieşeni că l-am susţinut pe Nichita

Simirad: Îmi cer scuze de la ieşeni că l-am susţinut pe Nichita (Imagine: Mediafax Foto)

"În campania electorală din 2008 am umblat cu el de mânuţă şi l-am susţinut în faţa ieşenilor. Regret foarte mult că am făcut asta. Îmi cer scuze de la ieşeni că l-am susţinut pe Nichita şi că el a ajuns la Primărie. L-a trădat pe Ion Solcanu (fostul lider al PSD Iaşi - n.r.), la fel, mă trădează şi pe mine. Trădarea îi face bine probabil", a spus Simirad.

El a adăugat că a adus voturi "cu coşarca" la PSD Iaşi, dar că, imediat ce a ajuns primar, Gheorghe Nichita a uitat de ajutorul pe care i l-a dat.

Simirad a afirmat că relaţiile sale cu şeful PSD Iaşi erau tensionate de mult timp, însă ruptura s-a produs miercuri, când Nichita i-a pus condiţii legate de activitatea sa ca preşedinte al Consiliului Judeţean.

"Ruptura totală s-a produs ieri (miercuri - n.r.). Mi-a spus că deciziile din CJ vor fi luate întâi de el şi de şeful PDL Iaşi Dan Cârlan şi că abia apoi hotărârile vor ajunge la CJ. Pe mine nimeni nu mă poate manipula, pentru că am fost votat de ieşeni", a declarat preşedintele CJ Iaşi.

Sunt mulţi oameni care s-au săturat de comportamentul lui Nichita

Constantin Simirad a mai spus că va candida la şefia filialei judeţene a PSD Iaşi împotriva actualului preşedinte Gheorghe Nichita, alegerile interne fiind programate pentru această toamnă.

"Sunt mulţi oameni din filială care s-au săturat de comportamentul lui Nichita. Au fost puşi şefi la deconcentrate oameni care habar nu au unde e sediul PSD, în timp ce vechii membri sunt ţinuţi pe tuşă. Până acum eu nu am vrut nicio funcţie în filială, dar nu pot să stau pasiv", a precizat Simirad.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie exclus din PSD, Simirad a spus: "Posibil. De la Nichita mă aştept la orice. El iese ca păduchele în frunte, ţâşneşte să se bage în faţă".

Liderii filialelor locale PSD şi PDL, Gheorghe Nichita şi Dan Cârlan, au semnat, joi, la Primăria din Iaşi, un protocol de colaborare între cele două partide, până în 2012. Documentul, intitulat "Parteneriatul pentru Iaşi" prevede colaborarea între cele două formaţiuni în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

Liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat că Biroul Permanent Judeţean al filialei social-democrate a decis ca PSD şi PDL să formeze majoritatea în Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi, democrat-liberalii urmând să primească unul din cele două posturi de vicepreşedinte al instituţiei. În prezent, majoritatea în Consiliul Judeţean este deţinută de PSD şi PNL, cele două posturi de vicepreşedinţi ai instituţiei fiind deţinute de Constantin Adăscăliţei (PSD) şi Victor Chirilă (PNL).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici