Solomon nu mai este preşedinte al PDL Craiova. Berceanu îl acuză de furt intelectual

Consiliul de Coordonare al PDL Craiova a votat, sâmbătă, eliberarea din funcţie a preşedintelui filialei, Antonie Solomon, liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, acuzându-l pe acesta de "furt intelectual", întrucât şi-a arogat meritele pentru proiectele din fonduri europene care se derulează în municipiu.

560 afișări
Imaginea articolului Solomon nu mai este preşedinte al PDL Craiova. Berceanu îl acuză de furt intelectual

Solomon nu mai este preşedinte al PDL Craiova. Berceanu îl acuză de furt intelectual (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Consiliului de Coordonare al PDL Craiova au votat cu majoritate de voturi eliberarea din funcţie a preşedintelui organizaţiei, Antonie Solomon. Astfel, din cei 255 de reprezentanţi cu drept de vot, 235 au votat pentru.

În aceste condiţii, viceprimarul municipiului Craiova Marinică Dincă a fost desemnat lider al filialei cu 242 de voturi pentru şi şapte împotrivă.

Totodată, Marinică Dincă a fost ales candidatul PDL Dolj pentru funcţia de primar al Craiovei, la alegerile din 2012. De altfel, Dincă a fost singurul care şi-a depus candidatura în cadrul partidului pentru funcţia de primar.

Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, la Consiliul de Coordonare al organizaţiei municipale, că îl susţine pe Marinică Dincă pentru funcţia de primar şi l-a atacat dur pe Antonie Solomon pe care l-a acuzat de "furt intelectual", întrucât şi-a arogat toate meritele pentru proiectele din fonduri europene care se derulează în Craiova.

"Domnul Solomon a lucrat mult la aceste contracte. Timp de şase luni cât a fost în puşcărie, atunci când nu a mai avut drept de semnătură, dar şi atunci când a plecat în concediu. Normal, dacă avea verticalitate putea să-i felicite şi pe cei care au fost în locul lui", a spus Berceanu.

Berceanu a afirmat că în urmă cu o lună nu se gândea că vor fi astfel de alegeri în organizaţia municipală, pentru că actualul primar Antonie Solomon avea sprijinul PDL Dolj.

Potrivit sursei citate, toţi colegii l-au susţinut pe Solomon în perioada în care a avut probleme cu justiţia, însă edilul nu a ţinut cont de acest lucru, din contră i-a atacat mereu.

La rândul său, Marinică Dincă a spus că va lucra în continuare la proiectele pe care le-a început în perioada în care am fost viceprimar.

El a evitat să-l atace pe Antonie Solomon, spunând că: "Niciunul care a lucrat la proiecte nu a fost menţionat. Când ştiu că altcineva a lucrat în locul meu, ar fi bine să-i recunoşti şi să-i respecţi pe acei oameni".

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a mers, în 9 septembrie, la Craiova, unde a semnat, împreună cu primarul Antonie Solomon, contractele de finanţare din fonduri europene pentru trei proiecte ale municipalităţii.

Liderul PDL Craiova, Antonie Solomon, anunţa, la mijlocul lunii iulie, într-o declaraţie remisă agenţiei MEDIAFAX de către UNPR, că a decis ca în anul 2012 să candideze pentru un nou mandat de edil al Craiovei din partea UNPR.

Antonie Solomon declara, la începutul lunii aprilie 2010, la un post local de televiziune, în primul său interviu susţinut în presă după eliberarea din Penitenciarul Galaţi, că a intrat în PDL pentru preşedintele Traian Băsescu şi că nu va pleca din partid întrucât nu vrea să fie "javră".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici