Sorin Grindeanu şi Pavel Filip, premierul din Republica Moldova, discuţii pentru deblocarea punctelor de frontieră dintre cele două state

Premierii României şi Republica Moldova, Sorin Grindeanu şi Pavel Filip, au discutat, joi, despre aglomeraţia din punctele de frontieră dintre cele două ţări, partea română urmând să ia măsura de majorare a numărului de personal al vămii şi poliţiei de frontieră, în condiţiile unor controale complexe.

398 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu şi Pavel Filip, premierul din Republica Moldova, discuţii pentru deblocarea punctelor de frontieră dintre cele două state

Sorin Grindeanu şi Pavel Filip, premierul din Republica Moldova, discuţii pentru deblocarea punctelor de frontieră dintre cele două state (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

"A fost punct pe ordinea de zi de astăzi de la întâlnirea noastră. Ştim de aceste probleme (de aglomeraţia din punctele de frontieră dintre România şi Republica Moldova – n.r.)). Atât Ministerul Finanţelor – pentru că vorbim şi de vămi, cât şi Ministerul de Interne – pentru că vorbim şi de Poliţia de Frontieră, şi-au spus punctul de vedere şi au anunţat măsurile pe care le vor lua în perioada imediat următoare, împreună cu omologii de la Chişinău, astfel încât aspectele semnalate să poată fi înlăturate", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

El a mai spus că, din perspectiva faptului că România este ţară membră a Uniunii Europene, trebuie să aplice controale mai complexe, după anumite proceduri.

"Complexitatea controalelor pe care noi trebuie să le facem, noi – România, la punctele de frontieră e dată de stra ndarde, iar măsura imediată pe care şi cei de la Vamă şi cei de la Politia de Frontieră o vor lua este de mărire a personalului în punctele de trecere a frontierei, astfel încât fluxul să fie mult mai rapid", a anunţat premierul Grindeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici