Şova: Dacă Ponta va fi preşedinte, viitorul premier nu va fi de la PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că dacă Victor Ponta va fi ales preşedintele României, viitorul premier nu va fi de la PSD, precizând că, după părerea sa, ar trebui un tehnocrat, "un independent care să strângă în jurul lui în Guvern oamenii politici".

304 afișări
Imaginea articolului Şova: Dacă Ponta va fi preşedinte, viitorul premier nu va fi de la PSD

Dan Şova (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Întrebat într-o conferinţă de presă cine ar putea fi viitorul premier al României dacă Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale, Dan Şova a afirmat că "nu există un favorit pentru funcţia de prim-ministru, iar la nivelul coaliţiei de guvernare nu s-a discutat aşa ceva".

"Nu există un favorit pentru funcţia de prim-ministru, iar la nivelul coaliţiei de guvernare nu s-a discutat aşa ceva. Eu am spus că noi suntem oameni politici profesionişti şi facem lucrurile în ordine. Dacă premierul Ponta va deveni preşedintele României, şi sper să devină preşedintele României, atunci vom vedea. Până în data de 22 decembrie, când va pleca domnul Băsescu, Victor Ponta rămâne premierul României, după aceea îl învestim în Parlament şi dânsul va numi un premier care are susţinerea majorităţii parlamentare", a spus Şova.

El a adăugat că "odată cu venirea lui Victor Ponta povestea preşedintelui care la Cotroceni numeşte ziua pe cine visează noaptea nu mai este posibilă".

"Vreau să ne înţelegem: odată cu venirea lui Victor Ponta şi cu aceste alegeri, trebuie să schimbăm complet paradigma. Deci, povestea preşedintelui care la Cotroceni numeşte ziua pe cine visează noaptea, nu mai este posibilă. Deci, noul preşedinte trebuie să numească un premier propus de majoritatea parlamentară. Nu putem merge în paradigma în care a mers Băsescu care mai avea puţin şi îşi numea şoferul premier", a spus Şova.

Întrebat dacă premierul va fi de la PSD sau din afara coaliţiei de guvernare, Şova a răspuns că nu va fi de la PSD, adăugând că susţine acest lucru.

"Eu reamintesc faptul că premierul Ponta a spus aşa: că dacă domnia sa va ajunge preşedinte, premierul nu va fi de la PSD. Şi susţin acest lucru. Trebuie să fie, dacă se poate, să avem un premier tehnocrat, un premier independent care să strângă în jurul lui în guvern oamenii politici, este un lucru foarte bun", a mai spus Şova.

El a precizat că nu doreşte să facă speculaţii nominale, adăugând doar că "este preferabil să fie cineva din afara PSD".

"Repet, şi premierul a spus treaba asta, este preferabil să fie cineva din afara PSD şi PSD, în ciuda faptului că are resurse umane să propună pentru fiecare minister câte cinci-şase oameni în mod egal pregătiţi, ne mândrim cu acest lucru, cu toate acestea ecuaţia politică te obligă să accepţi faptul că este bine pe scena politică să existe colaborare între toate forţele politice", a conchis Şova.

Premierul Victor Ponta a declarat în mai multe rânduri că, în opinia sa, dacă el va fi ales preşedinte viitorul prim-ministru nu ar trebui să fie desemnat dintre liderii PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici