Şova, despre percheziţiile DNA la CJ Brăila şi la Bunea: Orice acţiune a autorităţilor, justificată

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a precizat, joi, referitor la percheziţiile DNA la CJ Brăila şi la locuinţa lui Gheorghe Bunea Stancu, că orice acţiune a autorităţilor este una justificată, el precizând că Bunea Stancu nu are nimic de ascuns şi va arăta DNA tot ce doreşte să ştie.

263 afișări
Imaginea articolului Şova, despre percheziţiile DNA la CJ Brăila şi la Bunea: Orice acţiune a autorităţilor, justificată

Şova, despre percheziţiile DNA la CJ Brăila şi la Bunea: Orice acţiune a autorităţilor, justificată (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

“Orice acţiune a autorităţilor statului este justificată. Personal am convingerea că domnul Bunea Stancu nu are nimic de ascuns şi că va arăta orice doreşte DNA şi se vor clarifica lucrurile”, a spus Şova.

Vineri, au loc percheziţii la locuinţa şi la biroul preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, ambele infracţiuni în formă continuată

Potrivit unor surse judiciare, infracţiunile puse în sarcina lui Bunea Stancu vizează atribuirea unor contracte, de către CJ Brăila, unor firme care, în prezent, ar deţine monopolul lucrărilor pe bani publici din judeţ. Una dintre aceste firme, spun aceleaşi surse, ar fi controlată chiar de către preşedintele CJ Brăila. Anchetatorii susţin, conform surselor citate, că licitaţiile s-au desfăşurat astfel încât firmele respective, trei la număr, să fie declarate câştigătoare.

Prejudiciul total în acest dosar este estimat la aproape trei milioane de lei, în urma încheierii a cinci contracte, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu şi îndeplinirea defectuoasă a acestora, de către preşedintele CJ Brăila, ca ordonator principal de credite, şi funcţionarii din subordinea sa, au mai spus sursele citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici