Spectacole pentru copii, donaţii de pensii şi combustibil, din partea candidaţilor din Prahova

Cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale, mai mulţi candidaţi din Prahova au organizat diverse evenimente, de la spectacole de teatru cu mesaj antidrog pentru liceeni, la donaţii de combustibil pentru şcoli, iar unii anunţă că donează nevoiaşilor pensia lor de câteva sute de lei.

153 afișări
Imaginea articolului Spectacole pentru copii, donaţii de pensii şi combustibil, din partea candidaţilor din Prahova

Spectacole pentru copii, donaţii de pensii şi combustibil, din partea candidaţilor din Prahova (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Cu câteva zile înainte de startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, caţiva dintre candidaţii înscrişi în colegii uninominale din judeţul Prahova organizează campanii cu mesaje antidrog sau anunţă acte de caritate în colegiile în care vor candida.

Astfel, marţi după-amiază, la Cazinoul din Sinaia candidatul USL în colegiul de deputat care include Valea Prahovei, Mircea Roşca, preşedinte al PNL Prahova şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a organizat lansarea unei campanii împotriva consumului de substanţe etnobotanice.

La eveniment au participat aproximativ o sută de elevi de liceu de la unităţi de învăţământ din Sinaia, însoţiţi de profesori, printre invitaţi numărându-se şi primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, coleg de partid cu Roşca.

Copiii au vizionat o piesă de teatru intitulată "Îngropat în cer" şi au primit din partea lui Mircea Roşca scrisori în care candidatul USL arată: "Ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, ca viitor parlamentar, dar, cel mai important ca părinte, una din priorităţile mele este de a ajuta la formarea unei societăţi mai bune".

Mircea Roşca nu a putut fi contactat pentru a preciza dacă această acţiune a fost una administrativă sau electorală, în condiţiile în care în scrisoarea distribuită elevilor le dă acestora asigurări că împreună pot "forma o societate mai bună".

În schimb, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, care a participat la această acţiune, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu a fost vorba despre o acţiune electorală şi că Mircea Roşca a organizat acest eveniment ca vicepreşedinte al CJ Prahova.

"De altfel, (Mircea Roşca - n.r.) nici nu a luat cuvântul în faţa copiilor", a spus Oprea.

Şi candidatul UNPR Sorin Chivu, senator în funcţie şi candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul 6, este preocupat de copii. Astfel, el a donat unei şcoli dintr-o comună inclusă în colegiul în care candidează o tonă de brichete pentru centrala termică, anunţând acest lucru în presă.

Un alt candidat care se remarcă în această perioadă prin acte caritabile este liberalul Sorin Teju, candidat pentru un mandat de deputat.

Teju, în vârstă de 47 de ani, fost subinginer şi pensionat anticipat pe motive medicale în urmă cu patru ani, a anunţat, prin intermediul presei locale, că îşi donează pensia de 620 de lei "oamenilor nevoiaşi din zonă".

Sorin Teju este un cunoscut om de afaceri din oraşul Vălenii de Munte, care deţine o brutărie. Declaraţia sa de avere, care conţine numeroase greşeli gramaticale, arată că Teju are 12 terenuri, dintre care 11 intravilane, un apartament, o casă, două spaţii comerciale, bijuterii de 15.000 de euro. Sorin Teju a devenit candidat din partea PNL după ce a primit derogare de la conducerea partidului, el fiind membru al PNL de doar câteva săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici