ALEGERI PARLAMENTARE: Cei cinci medici care candidează în Prahova au 11 locuinţe, zece maşini şi conturi în bănci

Cei cinci medici care candidează în Prahova au, în total, 11 locuinţe, zece maşini, mai multe conturi bancare, dar şi datorii, cel mai bogat fiind medicul Ion Luchian, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi din judeţ, iar cel mai sărac - un candidat PC, care nu are nici case, nici terenuri.

1347 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Cei cinci medici care candidează în Prahova au 11 locuinţe, zece maşini şi conturi în bănci

ALEGERI PARLAMENTARE: Cei cinci medici care candidează în Prahova au 11 locuinţe, zece maşini şi conturi în bănci

Cinci medici şi-au depus candidatura din partea ARD şi USL în colegii din judeţul Prahova pentru alegerile parlamentare.

Astfel, sub sigla ARD vor candida:

Din partea USL vor candida:

  • chirurgul urolog Ion Luchian (PNL), pentru Senat

  • medicul Alexandru Ştefănescu (PC), pentru Camera Deputaţilor

Potrivit declaraţiilor de avere, cei cinci medici au, în total, 11 apartamente sau case şi zece maşini. La acestea se adaugă depozite bancare şi acţiuni la clinici medicale.

Cel mai înstărit dintre medicii care candidează la alegerile din decembrie în Prahova este Ion Luchian. Şef al secţiei de urologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Luchian este unul dintre cei mai respectaţi medici din judeţ, dar şi unul dintre cei mai vechi liberali. El a condus PNL Prahova din 2001 până în 2003.

Ion Luchian a avut până acum două mandate de deputat, între 2000 şi 2004 şi 2004 şi 2008. Între 1997 şi 2000 a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Declaraţia de avere a lui Ion Luchian arată că acesta are un teren agricol şi cinci terenuri intravilane, cele mai multe cumpărate înainte de anul 2000. Ion Luchian are, de asemenea, trei case, dintre care una moştenită, două case de vacanţă, dar şi trei maşini.

Două dintre autovehicule, o Toyota Yaris şi un Opel, au fost cumpărate în anii 2007 şi 2010 prin programul "Rabla", însă medicul preferă să conducă un Mercedes fabricat în 1993 şi cumpărat în 1997.

Conform declaraţiei de avere, Ion Luchian are patru depozite bancare: unul de 285.000 de lei, unul de 95.000 de lei, unul de 11.600 USD şi unul de 3.800 de euro.

Anul trecut, Ion Luchian a câştigat 68.000 de lei din salariul de medic şi 22.000 de lei din prestaţii medicale în sistem privat. Soţia sa, medic ginecolog, a avut venituri salariale de 44.000 de lei şi venituri din prestaţii medicale în sistem privat de 40.000 de lei. Fiul celor doi, medic rezident, a câştigat anul trecut 11.000 de lei.

Un alt doctor candidat în Prahova este pediatrul Sofia Mihăilescu, medic la Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte. Aceasta candidează din partea ARD împotriva lui Sebastian Ghiţă pentru Camera Deputaţilor.

Potrivit declaraţiei de avere, Sofia Mihăilescu are două terenuri intravilane şi unul agricol, o casă de locuit şi un apartament, dar şi trei maşini: o Dacia, un Nissan şi un Audi cumpărat anul acesta.

Sofia Mihăilescu nu are alte bunuri, nici depozite bancare şi nici credite, iar anul trecut a câştigat 36.000 de lei din salarii (mai puţin de jumătate din veniturile salariale ale soţului său) şi 1.885 de lei indemnizaţie de consilier judeţean.

Declaraţia de interese a Sofiei Mihăilescu arată că aceasta este asociat unic şi administrator al unui SRL denumit Sofmed Clinic şi are calitatea de asociat într-o clinică privată din Ploieşti.

Din partea partidului Forţa Civică, sub sigla ARD, candidează, pentru un mandat de senator, medicul de familie Simona Schnelbach, preşedinte al Colegiului Medicilor Prahova şi vicepreşedinte al Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie.

Simona Schnelbach are un apartament primit ca donaţie şi un cabinet medical cu o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2009.

Ea are două maşini, un Ford Mondeo şi un Ford Fiesta, ambele cumpărate în leasing, dar şi un credit bancar de 34.000 de euro, scadent în anul 2020.

Anul trecut Simona Schnelbach a avut un venit brut de 120.900 de lei din prestări servicii medicale, iar soţul său, tot medic, a avut un venit similar.

La acest venit se adaugă cei 1200 de lei venit brut încasat de Simona Schnelbach ca preşedinte al Colegiului Medicilor Prahova.

Medicul Matei Alexandru candidează din partea PDL pentru Senat în Colegiul "Valea Prahovei". Matei este managerul Spitalului Municipal Câmpina.

Conform declaraţiei de avere, Matei Alexandru are trei apartamente, dintre care unul moştenit şi două cumpărate în Bucureşti, dar şi două maşini, un Daewoo din 1995 şi un BMW din 2005.

Matei Alexandru are două conturi bancare ce totalizează 79.000 de euro, deschise în 1995 şi în 2000.

Anul trecut, Matei Alexandru a încasat 48.000 de lei, salariu de medic şi manager în sistemul public de sănătate.

Cel de-al cincilea medic candidat la alegerile parlamentare din Prahova este Alexandru-Mihai Ştefănescu, în vârstă de 30 de ani, membru al Partidului Conservator.

Necunoscut în mediul politic şi medical din Prahova, Ştefănescu este medic la Spitalul Universitar Bucureşti, de unde a încasat anul trecut salarii în cuantum de 12.000 de lei.

Conform declaraţiei sale de avere, Alexandru-Mihai Ştefănescu nu are terenuri, case, maşini sau alte bunuri, dar nici conturi şi nici datorii. În schimb, el este asociat în două firme din Giurgiu, la una dintre ele fiind şi administrator.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici