Stolojan: Remanierea nu înseamnă nimic pentru PDL, percepţia publică ţine de ieşirea din criză

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că remanierea guvernamentală nu înseamnă "absolut nimic" pentru PDL, deoarece redresarea partidului în percepţia opiniei publice ţine de ieşirea din criză, "şi nu de înlocuirea unui ministru sau altul".

15 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Remanierea nu înseamnă nimic pentru PDL, percepţia publică ţine de ieşirea din criză

Stolojan: Remanierea nu înseamnă nimic pentru PDL, percepţia publică ţine de ieşirea din criză (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat ce înseamnă pentru PDL remanierea Guvernului, Stolojan a răspuns: "Absolut nimic, pentru că redresarea PDL, în percepţia publică, ţine de ieşirea din criză, de rezultatele care vor fi obţinute în 2011, şi nu de înlocuirea unui ministru sau altul".

În opinia liderului PDL, remanierea s-a făcut pentru că "s-a creat o presiune uriaşă" asupra Guvernului din partid, din partea parlamentarilor şi a mass-media.

Theodor Stolojan a declarat, recent, că nu susţine remanierea, pe motiv că acest lucru ar fi o tragere de timp, iar prioritară este ieşirea ţării din criză.

"Nu vedeam necesitatea remanierii acum", a explicat Stolojan, arătând că decizia Colegiului Director al PDL a fost, însă, "o decizie luată în mod democratic". "Asta a fost voinţa PDL, de a face remaniere", a adăugat prim-vicepreşedintele partidului.

El a apreciat că Guvernul, în noua formulă, trebuie să îndeplinească prevederile din Acordul cu FMI şi cu CE, menţionând că remanierea nu va împiedica acest lucru.

Stolojan a mai spus că Ministerul Muncii trebuie să vină cu proiectul de Cod social, iar Ministerul de Finanţe să continue politicile de austeritate şi de reformă fiscală. "Celelalte sectoare trebuie să continue descentralizarea şi absorţia fondurilor europene", a adăugat Theodor Stolojan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici