Stolojan: Situaţia sistemului bancar din România nu e atât de roz cum e prezentată, dar nici tragică

Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, vineri, că situaţia sistemului bancar din România nu este atât de roz cum este prezentată, dar că nu este nici tragică.

598 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Situaţia sistemului bancar din România nu e atât de roz cum e prezentată, dar nici tragică

Bancă (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Eu vreau să precizez foarte limpede, nu ştiu dacă aţi observat în ultimele rezultate financiare anunţate pentru sistemul bancar din România, volumul pierderilor înregistrate de bănci româneşti, în România a crescut foarte mult în trimestrul doi. Deci, situaţia sistemului bancar din România nu este atât de roz cum este prezentată, nu este nici tragică! Problema e că băncile din România încă nu ştiu dacă au atins vârful de pierderi rezultat din acele credite cu buletinul, credite acordate în condiţii foarte uşoare din perioada de până la sfârşitului 2008. Deci, băncile româneşti încă nu ştiu dacă au atins vârful", explică europarlamentarul PDL la RFI.

În opinia lui Theodor Stolojan, "pericolul este că băncile, deşi vorbesc una, de fapt fac alta".

"Băncile spun că nu au cereri de creditare din economie, în realitate băncile româneşti nu au încotro, sunt într-o situaţie de expectativă, pentru că încă nu cunosc exact până unde se întinde volumul pierderilor din acele credite fantomă date până la sfârşitul lui 2008", mai spune Stolojan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici