Stroe: Consecinţa deciziei CC - acordul cu FMI este în aer, tranşa va fi amânată

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat vineri că decizia Curţii Constituţionale privind măsurile de austeritate are drept consecinţă amânarea pe termen nelimitat a acordării următoarei tranşe de la FMI şi refacerea scrisorii de intenţie.

13 afișări
Imaginea articolului Stroe: Consecinţa deciziei CC - acordul cu FMI este în aer, tranşa va fi amânată

Stroe: Consecinţa deciziei CC - acordul cu FMI este în aer, tranşa va fi amânată (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Consecinţa (deciziei CC - n.r.) în acest moment este că acordul cu Fondul Monetar Internaţional este în aer. Practic, bugetul Boc este falimentar", a spus Stroe.

El a subliniat că "trebuie refăcută scrisoarea de intenţie semnată cu Fondul, ceea ce va duce la amânarea pe termem nelimitat a tranşei alocate României".

Board-ul FMI ar urma să evalueze acordul cu România la finele lunii iunie, în vederea aprobării unei noi tranşe din împrumut. România are în derulare un program de împrumuturi externe în valoare de 20 miliarde euro de la FMI, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici