Stroe, despre legile securităţii naţionale: USR se aruncă gratuit asupra unor subiecte, fără o verificare

Deputatul PNL Ionuţ Stroe îi critică pe liderii USR pentru afirmaţiile despre legile securităţii naţionale şi afirmă că proiectele nu au fost făcute publice: „Nu este prima oară când, pentru capital politic ieftin, cei din USR se aruncă gratuit asupra unor subiecte, fără a face măcar o verificare”.

248 afișări
Imaginea articolului Stroe, despre legile securităţii naţionale: USR se aruncă gratuit asupra unor subiecte, fără o verificare

„O dezbatere pe o temă majoră, precum securitatea naţională, nu se poate face pe cioturi de text şi pe bucăţi de ştiri. Un proiect de lege sau mai multe proiecte de lege, din orice domeniu, care nu au ajuns la o formă matură şi închegată nu pot reprezenta o bază serioasă de discuţii. Am mai văzut, de exemplu, acelaşi model de falsă-discuţie în legătură cu <încorporarea obligatorie>. Totul neoficial, doar din zvonuri. Şi nu a ieşit nimic bun de acolo, doar mai multă panică pe fondul unui război”, scrie pe Facebook Ionuţ Stroe, purtăroul de cuvânt al PNL.

El apreciază că persoanele „care au răbdare şi cumpătare nu se pot implica într-o discuţie serioasă doar pe texte apărute pe surse”.

„Nu acelaşi lucru îl putem spune despre USR. Un partid care nu are o agendă, nu mai are preşedinte şi care nu propune nimic a preluat un subiect care nu există. Din nou din oportunism. Nu este prima oară când, pentru capital politic ieftin, cei din USR se aruncă gratuit asupra unor subiecte, fără a face măcar o verificare. Pot spune şi afirma orice care susţine un slogan dramatic, fără să-i mai intereseze realitatea. Da, este necesar să avem legi moderne pentru securitatea naţională şi la timpul potrivit vom avea această dezbatere împreună, aşezat, cu propunerile în faţă. Până atunci îi lăsăm pe colegii din opoziţie care nu au alte subiecte să-şi inventeze panici şi să îşi ridice singuri mingi la fileu”, conchide Stroe.

Legile securităţii naţionale sunt o nebunie, a declarat la RFI deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei. El precizează că partidul său va propune în Parlament întărirea controlului civil asupra serviciilor secrete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici