Fostul ministru al Justiţiei: legile securităţii naţionale sunt o nebunie

  • Legile securităţii naţionale sunt o nebunie, a declarat la RFI deputatul USR Stelian Ion.
  • Fostul ministru al Justiţiei a mai spus că partidul său va propune în Parlament întărirea controlului civil asupra serviciilor secrete.
266 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Justiţiei: legile securităţii naţionale sunt o nebunie

Fostul ministru al Justiţiei: legile securităţii naţionale sunt o nebunie

Proiectul privind noile legi nu a fost prezentat public însă se vorbeşte despre o creştere a puterilor serviciilor secrete.

„Sunt ingrediente ale unui posibil dezastru al democraţiei româneşti. Dacă aceste proiecte au fost lucrate în creuzetele serviciilor secrete şi nu în cabinetele politicienilor, cred că normal ar fi fost totuşi ca ele să fie prezentate public, măcar către toate partidele parlamentare (...). Dacă vrem ca în România, toate firmele private, cetăţenii, civilii să fie obligaţi să colaboreze, să-i transformăm pe toţi în colaboratori ai serviciilor secrete, asta mi se pare o nebunie, pur şi simplu”, a declarat Stelian Ion.

Fostul ministru a anunţat că USR va propune în Parlament întărirea controlului civil asupra serviciilor secrete.

„Dacă împânzim toată România şi punem România la cheremul serviciilor secrete, o să ajungem într-un soi de dictatură securistă, ca să-i zic aşa pe nume, direct (...). Vom pune accentul, în momentul în care se vor discuta aceste legi în Parlament şi sper să fie transmise totuşi către toate partidele şi să fie date publicităţii aceste rapoarte, vom propune din partea USR un pachet de măsuri care să vină să întărească controlul civil asupra acestor servicii secrete”, a precizat Stelian Ion, fostul ministru al Justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici