SUA oferă sprijin pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a primit asigurări pentru suportul SUA pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României.

1188 afișări
Imaginea articolului SUA oferă sprijin pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României

SUA oferă sprijin pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României

„Am avut o nouă întâlnire de lucru cu Jose W. Fernandez, Under Secretary for Economic Growth, Energy, and the Environment, pentru a discuta despre ulimele evoluţii ale proiectelor prevăzute în Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România”, scrie Virgil Popescu pe Facebook.

Ministrul anunţă că a discutat despre finanţarea pentru retehnologizarea reactorului 1 şi construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, despre întărirea parteneriatului strategic în domeniul energiei dar şi al relaţiilor comerciale şi bilaterale dintre cele doua state.

„Am primit asigurarea întregului suport din partea SUA pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României, pentru asigurarea securităţii în vederea aprovizionării cu gaze naturale şi LNG a României şi Republicii Moldova”, adaugă acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici