Succes uriaş în Parlamentul European: Rezoluţia privind restituirea Tezaurului României sechestrat în Rusia a fost votată

Rezoluţia privind restituirea Tezaurului României sechestrat în Rusia a fost votată cu largă majoritate de voturi, anunţă eurodeputatul PMP Eugen Tomac: „Este primul document oficial european prin care solicităm Rusiei în mod explicit returnarea Tezaurului".

4643 afișări
Imaginea articolului Succes uriaş în Parlamentul European: Rezoluţia privind restituirea Tezaurului României sechestrat în Rusia a fost votată

Succes uriaş în Parlamentul European: Rezoluţia privind restituirea Tezaurului României sechestrat în Rusia a fost votată

„Succes uriaş în Parlamentul European! Rezoluţia privind restituirea Tezaurului României sechestrat în Rusia a fost votată cu largă majoritate de voturi. Rezoluţia pe care am iniţiat-o este primul document oficial european prin care solicităm Rusiei în mod explicit returnarea Tezaurului sechestrat ilegal. Este o chestiune de demnitate naţională. România nu poate si nu trebuie să accepte nimic mai puţin decât restituirea celor 91,5 tone de aur şi a întregului Tezaur cultural. Le mulţumesc colegilor mei din Parlamentul European pentru implicare şi susţinere. A însemnat mult”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El mulţumeşte Băncii Naţionale a României „pentru întregul sprijin de-a lungul acestui drum la capătul căruia avem astăzi, în premieră, o Rezoluţie a Parlamentului European pe chestiunea Tezaurului României”.

„Nu suntem singuri în acest demers. Avem recunoaştere şi sprijin european ferm. După votul istoric de astăzi, Comisia Europeană va fi alături de România şi împreună vom aduce Tezaurul României acasă. Important este să nu renunţăm”, încheie Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici