Sulfina Barbu: Nemulţumiţii din PDL să-şi prezinte activitatea şi ideile pentru o opoziţie mai bună

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va cere BPN al PDL să-i invite pe cei care sunt nemulţumiţi de acţiunile PDL, pe Elena Udrea şi pe Florin Popescu, să-şi prezinte activitatea parlamentară şi ideile pentru o opoziţie mai eficientă faţă de USL.

194 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Nemulţumiţii din PDL să-şi prezinte activitatea şi ideile pentru o opoziţie mai bună

Sulfina Barbu: Nemulţumiţii din PDL să-şi prezinte activitatea şi ideile pentru o opoziţie mai bună (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

"Am să cer în BPN ca cei care sunt nemulţumiţi de acţiunile PDL, şi mă refer aici al Florin Popescu, la Elena Udrea, să vină să explice care sunt activităţile, concrete, pe care le-au întreprins ca parlamentari de opoziţie şi să-şi prezinte ideile pentru a face opoziţie mai eficientă la USL. Şi îi invităm şi în sediul partidului din Modrogan 1, unde nu au mai venit de peste o lună de zile", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a arătat că persoanele nemulţumite de acţiunile PDL şi de felul în care partidul face opoziţie ar trebui să vorbească în faţa conducerii PDL despre activitatea lor parlamentară.

Potrivit lui Barbu, aceşti nemulţumiţi ar trebui să precizeze "câte declaraţii politice, câte întrebări, câte interpelări şi iniţiative legislative au avut în Parlmanet împotriva USL" şi să explice de ce nu au participat la votul final pentru moţiunea PDL din Camera Deputaţilor.

Sulfina Barbu a mai spus că Florin Popescu şi Elena Udrea nu au dezminţit informaţiile apărute în ultima vreme privind plecarea lor la Partidul Popular.

"Ei nu au dezminţit plecare lor la Partidul Popular", a adăugat Sulfina Barbu.

Fundaţia Mişcarea Populară anunţă, marţi, că nu întreprinde niciun demers pentru transformarea în partid politic, menţionând că face precizarea "în urma apariţiei în presă a unor informaţii false" pe acest subiect.

"În urma apariţiei în presă a unor informaţii false privind transformarea Fundaţiei "Mişcarea Populară" într-un partid politic, echipa Fundaţiei face următoarele precizări: «Fundaţia Mişcarea Populară» nu întreprinde niciun demers pentru transformarea sa în partid politic. Din punct de vedere legal, acest lucru nu este posibil. Membrii-fondatori rămân consecvenţi cu intenţiile din momentul
constituirii, şi anume: crearea unei platforme a societăţii civile destinat atât dezbaterilor de idei cât şi de analiză şi soluţii la problemele din societatea românească"
, se arată într-un comunicat remis, marţi, MEDIAFAX.

De asemenea, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu scrie, pe Facebook, că "sursele" care anunţă transformarea Fundaţiei Mişcarea Populară în partid sunt din PDL.

"Înţeleg că sursele «bine informate» care anunţă transformarea Fundaţiei Mişcarea Populară în partid sunt din PDL. Sursele mele îmi spun că PDL va pierde suficient de mulţi parlamentari şi primari în următoarea perioadă cât să se transforme în fundaţie", scrie Lăzăroiu.

Presa a relatat că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai şi că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei Mişcarea Populară. Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat şi pe Florin Popescu şi Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formaţiuni. Partidului Popular este condus de fermierul Costel Caraş, cel care, în timpul scandalului laptelui infestat cu aflatoxină izbucnit în luna martie, a vărsat pe un câmp, în semn de protest, câteva mii de litri de lapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici