Sulfina Barbu: Remanierea nu va ajuta PDL dacă nu va fi însoţită de o revigorare ofensivă a partidului

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că remanierea nu va ajuta cu nimic PDL dacă nu va fi însoţită de "o revigorare ofensivă a partidului".

22 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Remanierea nu va ajuta PDL dacă nu va fi însoţită de o revigorare ofensivă a partidului

Sulfina Barbu: Remanierea nu va ajuta PDL dacă nu va fi însoţită de o revigorare ofensivă a partidului (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Dacă remanierea nu va fi urmată de o revigorare ofensivă a partidului, cei care au susţinut remanierea, din convingere că nu vor scădea mai mult de 15%, vor avea o surpriză neplăcută", a precizat Barbu.

Ea a arătat că partidul trebuie să aibă reacţii la opoziţie şi "un atac la opoziţie", precum şi propuneri de politici publice, care să fie preluate de Guvern.

Sulfina Barbu a mai spus că ea a votat pentru schimbarea întregului Guvern din convingere că era cea mai bună soluţie pentru partid, dar şi pentru a preveni "tentaţia unei moţiuni populiste".

"Moţiunea anunţată de PSD şi PNL nu-şi propune decât să scoată România de pe drumul reformelor", a adăugat deputatul PDL.

Şase miniştri ai Cabinetului Boc au fost înlocuiţi în funcţii. Decizia a fost anunţată de premier, joi seară, după şedinţa Colegiului Director al PDL. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretele de revocare din funcţie a miniştrilor Economiei, Finanţelor, Comunicaţiilor, Muncii, Transporturilor şi Agriculturii şi pe cele de numire în funcţie a miniştrilor desemnaţi.

Membrii Colegiului Director al PDL au ales, joi, remanierea guvernamentală, cu 40 de voturi "pentru", nouă dintre liderii democrat-liberali optând pentru depunerea mandatului întregului Guvern, fiind înregistrate de asemenea 10 abţineri, potrivit unor surse participante la şedinţă.

Miercuri seară, întâlnirea conducerii PDL cu parlamentarii partidului, la Elena Udrea, Sever Voinescu, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Zamfir Iorguş şi Vasile Gherasim au votat pentru demisia Guvernului, a scris "Gândul", citând surse participante la discuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici