SURSE: Guvernul vrea alegeri locale în septembrie. Se aşteaptă decizia CCR

  • Guvernul vrea ca localele să fie organizate în septembrie-octombrie, iar parlamentarele în decembrie, spun surse liberale
  • Se aşteaptă, însă, decizia CCR privind organizarea alegerilor
  • PSD a modificat Ordonanţa Guvernului, astfel încât data alegerilor să fie stabilită de Parlament, nu de Guvern, cum e prevăzut acum
4267 afișări
Imaginea articolului SURSE: Guvernul vrea alegeri locale în septembrie. Se aşteaptă decizia CCR

SURSE: Guvernul vrea alegeri locale în septembrie. Se aşteaptă decizia CCR

Ai putea merge să-ţi votezi primarul în toamnă. Guvernul ar dori ca alegerile locale să se desfăşoare în septembrie-octombrie, însă aşteaptă decizia Curţii Constituţionale privind organizarea alegerilor, au declarat surse liberale, pentru MEDIAFAX.

În şedinţa de marţi seară a Biroului Politic Naţional, s-a discutat despre organizarea alegerilor de anul acesta. Surse liberale spun că Executivul doreşte locale în toamnă, septembrie-octombrie, iar parlamentare în decembrie.

Se aşteaptă decizia CCR privind organizarea alegerilor, care a fost modificată în Parlament de PSD care doreşte ca data alegerilor să fie aleasă de Parlament, nu de Guvern, cum e prevăzut acum.

PNL a atacat această lege la CCR.

Ludovic Orban a mai declarat, în trecut, că parlamentarele ar putea fi organizate pe data de 6 decembrie. Orban spunea, în aprilie, că dacă primul val de epidemie se va stinge în luna iulie, un al doilea ar putea începe în octombrie, aşa că lasă loc liber organizării localelor în septembrie-octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici