Surupăceanu: Gestul preşedintelui Băsescu de a mă da în judecată, jenant şi derizoriu

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a declarat, joi, că gestul preşedintelui Traian Băsescu de a-l da în judecată pentru că a susţinut că Guvernul şi Preşedinţia favorizează şi susţin consumul de droguri uşoare este "jenant şi derizoriu, o insultă la adresa societăţii".

45 afișări
Imaginea articolului Surupăceanu: Gestul preşedintelui Băsescu de a mă da în judecată, jenant şi derizoriu

Surupăceanu: Gestul preşedintelui Băsescu de a mă da în judecată, jenant şi derizoriu (Imagine: Camera Deputatilor)

"În deplină siguranţă asupra poziţiei mele în acest proces, sunt dornic să-mi pot susţine cauza în mod public, cu argumentele şi probele de care dispun. Altfel, găsesc gestul domniei sale (preşedintelui Traian Băsescu - n.r.) jenant şi derizoriu, dată fiind suma de 100 lei care mi se cere drept despăgubire. Consider că gestul lui Traian Băsescu e o insultă la adresa societăţii noastre, pe care consumul de droguri în rândul tinerilor o costă cu mult mai mult. Ştiu că o campanie electorală are preţul ei, dar şi că el ar trebui să fie infinit mai mic decât viaţa şi siguranţa noastră. La fel cum ştiu că într-o asemenea situaţie, singurul proces pe care un om de caracter şi de stat ar trebui să şi-l facă, este cel de conştiinţă", se arată într-un comunicat semnat de Mugurel Surupăceanu, remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Deputatul PSD mai susţine că, pe ideea că cea mai bună apărare este atacul, preşedintele Traian Băsescu l-a acţionat de curând în instanţă, ca răspuns la acuzaţiile conform cărora ar fi favorizat consumul de droguri uşoare.

"Într-adevăr, îmi asum ceea ce am spus în 14 februarie şi după aceea: că am fost unul dintre iniţiatorii legii antidrog pe care Senatul (2009) şi Camera Deputaţilor (2010) au aprobat-o şi pe care domnia sa, în mod nejustificat, a refuzat să o promulge, că la comanda lui Traian Băsescu, PDL a votat împotriva iniţiativei mele de a înfiinţa o comisie de anchetă parlamentară în vederea elucidării problemei drogurilor uşoare şi a intereselor adiacente chestiunii, că preşedintele are ceva de ascuns, deoarece o perioadă destul de lungă de aproape o lună şi jumătate (14 februarie - 29 martie 2010), nu a avut nicio reacţie şi nu a făcut niciun demers legal împotriva mea până la momentul (30 martie 2010) în care comisia de anchetă a fost îngropată definitiv de partidul său (PDL) în Parlament", susţine Surupăceanu.

Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu şi îi cere daune simbolice de un leu, pentru că a spus, într-o conferinţă de presă din 14 februarie, că Guvernul şi Preşedinţia favorizează şi susţin consumul de droguri uşoare.

Judecătoria sectorului 5 Bucureşti va lua în discuţie acţiunea preşedintelui în 29 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici