Susţinătorii lui Oprescu din Prahova vor să înfiinţeze un partid de stânga

Reprezentantul colectivului de susţinere a lui Sorin Oprescu creat în judeţul Prahova, Romeo Hanganu, a afirmat, vineri, că după alegerile prezidenţiale "intenţia este să se înfiinţeze un nou partid de stânga", care ar urma să se numească Alianţa Naţională a Stângii Democrate.

38 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui Oprescu din Prahova vor să înfiinţeze un partid de stânga

Romeo Hanganu (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Candidatul independent Sorin Oprescu are un "colectiv de susţinere" în judeţul Prahova, liderul acestuia fiind fostul preşedinte al PD Prahova, Romeo Hanganu, care a ocupat funcţiile de primar al Ploieştiului şi prefect de Prahova.

Hanganu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că sediul de campanie pe care Sorin Oprescu îl va avea la Ploieşti va fi situat într-un spaţiu închiriat în incinta Universităţii "Spiru Haret" din Ploieşti.

Fostul lider al PD Prahova a afirmat că până în prezent colectivul de susţinere a lui Oprescu a strâns deja 4.000 de semnături pentru acesta şi intenţionează să strângă în Prahova 12.000 de semnături.

În acest context, Romeo Hanganu a spus că "se intenţionează ca imediat după alegeri să se înfiinţeze un nou partid de stânga", care ar urma să se numească Alianţa Naţională a Stângii Democrate. El a susţinut că are "o singură ambiţie", aceea de a aduce în viitoarea formaţiune politică "tot ce este mai bun în Prahova", respectiv cele mai importante personalităţi din diverse domenii socio-profesionale la nivel judeţean. Romeo Hanganu nu a precizat dacă Sorin Oprescu ar urma să aibă vreo funcţie în viitoarea formaţiune politică, spunând doar că "nu este un secret pentru nimeni" că s-a mai vehiculat ideea înfiinţării unui nou partid de stânga.

De asemenea, Romeo Hanganu a mai spus că va încerca să creeze comitete de susţinere pentru Sorin Oprescu în toate cele 12 colegii uninominale de deputat din Prahova.

Întrebat cum a ajuns să reprezinte comitetul de susţinere a candidatului Sorin Oprescu, fostul lider al PD Prahova, care a pierdut această funcţie în 2004 când la şefia filialei a fost aleasă Roberta Anastase, a explicat că este prieten cu Sorin Oprescu şi are o relaţie foarte bună cu Octav Cozmâncă, acesta fiind cel care l-a convins să se înscrie în Partidul Umanist condus de Dan Voiculescu şi să candideze, în 2004, pe listele de deputaţi ale PSD + PUR.

Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă arăta în 20 septembrie, prin scrisoarea deschisă prin care anunţa că se autosuspendă din PSD, că intenţionează să constituie o Alianţă de stânga în situaţia în care PSD nu va redeveni cea mai importantă forţă politică din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici