Cozmâncă spune că va înfiinţa Alianţa Naţională de Stânga

Social-democratul Octav Cozmâncă, care a anunţat, duminică, autosuspendarea din PSD, spune că intenţionează să înfiinţeze Alianţa Naţională a Forţelor Democratice de Stânga, "în situaţia în care PSD nu va reveni, în scurt timp, prima forţă politică din România".

94 afișări
Imaginea articolului Cozmâncă spune că va înfiinţa Alianţa Naţională de Stânga

Social-democratul Octav Cozmâncă (Montaj foto)

Într-o scrisoare deschisă prin care anunţă membrii şi electoratul PSD că se autosuspendă din partid, Octav Cozmâncă arată că intenţionează să constituie o Alianţă de stânga în situaţia în care PSD nu va redeveni cea mai importantă forţă politică din România.

"În situaţia în care PSD nu va redeveni, în scurt timp, prima forţă politică din România, voi iniţia, alături de alţi oameni importanţi şi puternici, demersurile necesare şi legale pentru constituirea Alianţei naţionale a forţelor democratice de stânga. Voi face acest demers politic fără rezerve, întrucât actualele partide nu mai au credibilitate, încrederea în ele scăzând dramatic, creând o stare de lehamite generală în rândul electoratului, a cetăţenilor României, care refuză - motivat - să participe la viaţa politică a ţării, la scrutinele electorale", scrie Cozmâncă în scrisoarea către membrii şi alegătorii PSD.

El îşi exprimă convingerea că o Alianţă democratică de stânga va asigura şanse reale şi va acorda respectul meritat tuturor oamenilor acestei ţări.

Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă a anunţat, duminică, printr-o scrisoare deschisă adresată "membrilor şi electoratului PSD", că se autosuspendă din partid, motivând că PSD nu mai e un partid de stânga şi că nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, fiind condus de "grupuri de interese".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici