Szilagyi: Ponta face declaraţii sărite de pe fix. Încearcă să manipuleze opinia publică prin falsuri

Szilagyi Zsolt, care a candidat din partea PPMT la Preşedinţie, spune că declaraţiile lui Victor Ponta privind susţinerea lui Klaus Iohannis în turul II sunt "sărite de pe fix" şi că premierul încearcă "să manipuleze opinia publică prin neadevăruri şi falsuri".

1148 afișări
Imaginea articolului Szilagyi: Ponta face declaraţii sărite de pe fix. Încearcă să manipuleze opinia publică prin falsuri

Szilagyi: Ponta face declaraţii sărite de pe fix. Încearcă să manipuleze opinia publică prin falsuri (Imagine: Mediafax Foto)

Szilagyi Zsolt a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că PPMT va decide sâmbătă pe cine va susţine în turul II al alegerilor prezidenţiale.

"E incredibil ce a afirmat Victor Ponta, nu m-aş fi gândit ca un prim-ministru să dea astfel de declaraţii sărite de pe fix. Ar fi avut mijloace să se informeze corect, iar faptul că încearcă să manipuleze opinia publică prin neadevăruri şi falsuri denotă stilul politicianist care-l caracterizează. PPMT nu a luat nicio decizie pe cine va susţine în turul II, vom lua o astfel de decizie sâmbătă. Eu am spus doar că e greu să sprijinim un candidat care duce o campanie şi o politică antimaghiară şi antiminoritară de când este prim-ministru. Afirmaţia despre ruperea Transilvaniei este un fals grosolan, în nicio luare a mea de poziţie nu a fost vorba despre aşa ceva. Retorica lui Victor Ponta îmi aminteşte de retorica naţionalist-extremistă de la începutul anilor 1990. Este trist că avem un premier ca dânsul", a spus Szilagyi.

El i-a recomandat lui Victor Ponta să recitească declaraţiile sale din campania electorală şi să nu falsifice programul şi ideile pe care le-a prezentat, "respectiv despre o Românie normală şi europeană, care respectă diversitatea şi regiunile istorice".

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, marţi, la videoconferinţa cu liderii PSD din teritoriu, că singurul candidat care nu a intrat în turul II şi care a anunţat că îl sprijină pe Klaus Iohannis este Zsolt Szilagyi, despre care a afirmat că "vrea să rupă Transilvania".

"Din câte ştiu, singurul candidat care nu a intrat în turul II şi a anunţat foarte clar că îl spirjină pe domnul Iohannis e domnul Zsolt Szilagyi de la PPMT, cel care vrea să rupă Transilvania şi să o facă separat de România, ceea ce cred că de fapt sprijinul lui nici nu l-aş fi vrut, ca să fiu foarte sincer", a spus Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici