Tăriceanu: ALDE şi-a asumat propunerile PSD pentru numirea judecătorilor CCR/ Ce recomandări face pentru referendumul pe justiţie

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, întrebat de ce ALDE nu a venit cu propuneri pentru numirea judecătorilor la CCR, pentru că formaţiunea pe care o conduce şi-a asumat propunerile făcute de PSD.

498 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: ALDE şi-a asumat propunerile PSD pentru numirea judecătorilor CCR/ Ce recomandări face pentru referendumul pe justiţie

Tăriceanu: ALDE şi-a asumat propunerile PSD pentru numirea judecătorilor CCR/ Ce recomandări face pentru referendumul pe justiţie

„Ambii candidaţi, şi de la Senat şi de la Cameră au fost aleşi cu un vot clar, confortabil. Aceşti candidaţi sunt candidaţii care au fost votaţi atât de PSD, cât şi de ALDE, deci sunt asumaţi de ambele partide”, a răspuns Tăriceanu,. întrebat de ce ALDE nu a venit cu propuneri pentru numirile celor doi judecători la CCR.

Camera Deputaţilor a votat, marţi, pentru numirea lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

Şi Senatul a votat, marţi, pentru numirea fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţia de judecător al CCR, propus de PSD. Acesta o va înlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională, al cărei mandat expiră tot pe 15 iunie.

Ambele propuneri aparţin PSD.

Tăriceanu: Recomandarea noastră este să nu se voteze la referendumul pe justiţie

 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că recomandă ca cetăţenii să nu voteze la referendumul pe justiţie „pentru a nu îi face jocul” lui Klaus Iohannis. El a susţinut că referendumul ”este doar o diversiune, nicidecum o problemă de consultare reală”.

„Fiecare până la urmă are libertatea să procedeze cum crede, dar în condiţiile date rezultă clar că recomandarea noastră este să nu se voteze la acest referendum pentru a nu îi face jocul preşedintelui”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că referendumul convocat de Klaus Iohannis nu reprezintă o problemă de consultare reală.

„Mulţi colegi m-au întrebat cum să procedeze la referendum. Le-am spus că după părerea mea este practice o diversiune prin care preşedintele încearcă să intre mai devreme în cursa prezidenţială, în campanie. În al doilea rând întrebprile sunt ceva de genul –ca să respire ai nevoie de oxigen?-. Răspunsul evident nu poate fi decât unul singur. Deci nu este o problemă de consultare reală”, a conchis Tăriceanu.

Liderul ALDE a susţinut, de asemenea, că românii trebuie să îşi schimbe atitudinea pe care o au faţă de UE şi să înţeleagă că au drepturi, dar şi responsabilităţi în comun.

Referendumul pe justiţie are loc pe 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici