Tăriceanu: Am discutat cu Chiliman, l-am rugat să nu plece din PNL

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu declară că a avut miercuri o discuţie cu Andrei Chliman şi l-a rugat să nu plece din partid, el apreciind că un astfel de gest ar putea să slăbească forţa PNL şi a USL în preajma alegerilor.

285 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Am discutat cu Chiliman, l-am rugat să nu plece din PNL

Călin Popescu Tăriceanu (Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, la Antena 3, despre subiectul unei posibile demisii a lui Andrei Chiliman din PNL.

"Nu-mi face mare plăcere să discut aceste chestiuni, în general eu consider că disputele de familie trebuie să rămână în interior şi eu mă consider ca parte a familiei liberale. Dar, în ceea ce priveşte această problemă care a apărut în urmă cu două zile, am avut o întrevedere cu colegul meu Andrei Chiliman, cu care fac politică în PNL de la filele lui decembrie 1989 (...). S-a ajuns într-o situaţie care pe mine mă preocupă şi am fost să discut cu el, pentru că a şi declarat public că vrea să se consulte cu foştii preşedinţi ai partidului, cu Radu Câmpeanu, cu Mircea Ionescu Quintus şi cu mine", a spus Tăriceanu.

El a precizat că, în discuţia avută miercuri cu Andrei Chiliman, i-a spus acestuia că îl roagă să nu plece din PNL.

"Sfatul pe care i l-am dat a fost unul cu mult patos: i-am spus că îl rog foarte mult să nu facă acest gest, chiar dacă poate are nişte motive întemeiate. Nu cred că ar fi util un asemenea gest, care ar putea să slăbească forţa PNL, forţa USL, în preajma alegerilor", a menţionat Tăriceanu.

El a apreciat totodată că poate preşedintele PNL, Crin Antonescu, "a făcut greşeala" că nu a discutat cu Andrei Chiliman înainte de a propune schimbarea lui de la şefia organizaţiei Bucureşti.

"Şi sigur că, aşa cum au decurs lucrurile, aş spune că poate preşedintele partidului a făcut greşeala că nu a discutat cu Andrei Chiliman înainte de a propune schimbarea lui din fruntea organizaţiei de Bucureşti. Probabil că urmarea ar fi fost diferită de cea din ziua de astăzi", a arătat fostul preşedinte al PNL.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că îi pare rău de situaţia creată şi speră ca Andrei Chiliman să ţină cont de sfatul său.

"Îmi pare rău de situaţia creată şi l-am sfătuit pe Andrei Chiliman să reflecteze foarte mult şi l-am rugat să nu facă acest gest, care ar putea să dăuneze PNL în primul rând şi alianţei noastre cu PSD într-un plan mai larg. Sper ca sfatul meu dezinteresat, nefiind implicat în organizaţia de Bucureşti, să fie de bun augur pentru el şi să ţină cont de el, mi-aş dori foarte mult", a conchis Tăriceanu.

Andrei Chiliman a fost înlocuit luni cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, iar Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ulterior că, pentru prima oară, după aproape 23 de ani de când este membru PNL, ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid. Chiliman a precizat că va lua o decizie numai după ce se va sfătui cu Mircea Ionescu Quintus, Radu Câmpeanu şi Călin Popescu Tariceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici