Tăriceanu: Ameninţările nu vor schimba majoritatea şi Guvernul. Poate să vină şi mama DNA-ului

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că dosarele instrumentate unor miniştri din cabinetul Tudose reprezintă o tentativă de abatere a atenţiei de la problemele din DNA şi de decredibilizare a coaliţiei, însă nu se va reuşi acest lucru întrucât majoritatea guvernamentală este solidă.

2860 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Ameninţările nu vor schimba majoritatea şi Guvernul. Poate să vină şi mama DNA-ului

Tăriceanu: Ameninţările nu vor schimba majoritatea şi Guvernul. Poate să vină şi mama DNA-ului

Călin Popescu-Tăriceanu a amintit că începerea urmării penale împotriva vicepremierului Sevil Shhaideh survine în plin scandal legat de activitatea procurorului Negulescu şi de controlul Inspecţiei Judiciare la CSM.

”Aceste lucruri au dus la o strategie de contraatac din partea DNA după tiparul pe care îl ştim şi pe care doamna Kovesi, în celebra înregistrare de la şedinţa DNA, a dezvăluit-o mai demult: «găsim câţiva miniştri, facem cereri de urmărire penală împotriva lor şi distragem atenţia, facem o frumoasă diversiune în aşa fel încât lumea să nu se mai preocupe de problemele din DNA». N-am nicio îndoială că asta este strategie pentru că este a nu ştiu câta oară când se întâmplă ca miniştri să fie anchetaţi pentru fapte petrecute cu ani de zile în urmă”, a declarat Tăriceanu, vineri, la România TV.

În al doilea rând, liderul ALDE susţine că DNA este deranjat de eventualitatea modificării legilor justiţiei şi încheierea a ceea ce Tăriceanu a numit ”republica procurorilor”. ”Îmi pare foarte rău că ceea ce se întâmplă este o nouă reflectare a unui fenomen de care am mai vorbit, o luptă disperată pentru păstrarea influenţei şi puterii pe care unele instituţii de forţă ale statului din România le-au acaparat în decursul timpului, iar acum când se încearcă revenirea la normalitate (...) nu face decât să deranjeze acest muşuroi creat în România ultimilor ani”, a comentat preşedintele Senatului.

Tăriceanu susţine că principala ţintă este Guvernul, care este mai vulnerabil decât Parlamentul la aceste gen de atacuri. ”Parlamentul este foarte greu să fie slăbit numeric. E mult mai uşor de slăbit un guvern. Vă garantez că majoritatea actuală este conştientă de aceste ameninţări - sunt toţi colegii noştri extrem de solidari şi orice încercare de răsturnare a rezultatului alegerilor din 2016, indiferent de unde vine, poate să vină şi din partea mamei DNA-ului, - nu vor reuşi să schimbe majoritatea şi actualul guvern”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a spus că subiectul dosarului lui Sevil Shhaideh şi Rovanei Plumb va fi discutat luni, în cadrul coaliţiei, printre alte subiecte. ”Nu ne considerăm într-un război în care să luăm acum o bazooka şi să tragem în ceilalţi care ne atacă. Avem cu totul altă agendă şi alte preocupări: eficienţa actului de guvernare şi activitatea Parlamentului. Ne vedem de treabă”, a conchis Tăriceanu.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală pentru abuz în serviciu de către procurorii DNA în dosarul „Insula Belina”, a anunţat, vineri, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii DNA au extins urmărirea penale faţă de Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (M.D.R.A.P.), Ionela Stoian, director în cadrul M.D.R.A.P, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, Rodica Guşă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, Anduţa Alexandrina Diaconu, registrator-şef în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Teleorman.

Infracţiunile de care aceştia sunt acuzaţi sunt abuz în serviciu şi, respectiv, complicitate la abuz în serviciu. Procurorii DNA susţin că în 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Procurorii spun că Rovana Plumb, pe atunci ministru al Mediului, a fost cea care a iniţiat şi a promovat ilegal hotărârea de guvern 858/2013, proces care a durat numai 17 ore.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici