Tăriceanu: Coaliţia va hotărî votul privindu-l pe Hellvig. Nu a fost o prezenţă remarcată în PNL

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că decizia privind votul pentru Eduard Hellvig, propus de şeful statului pentru funcţia de director al SRI, va fi luată în Coaliţie, adăugând că Hellvig nu a fost o prezenţă care să se fi făcut remarcată în mod deosebit în PNL.

178 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Coaliţia va hotărî votul privindu-l pe Hellvig. Nu a fost o prezenţă remarcată în PNL

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

”Am făcut o referire foarte clară că, după ce mă voi consulta cu colegii mei din Partidul Liberal Reformator şi după ce mă voi consulta cu colegii de coaliţie, după aceea vom anunţa un punct de vedere comun. Pe domnul Hellvig îl cunosc desul de puţin, nu era o prezenţă care să se fi făcut remarcată în mod deosebit în PNL şi de aceea nu îmi pot permite să fac alte comentarii la adresa sa, cu privire la competenţele politice sau profesionale pe care le are, dar, din moment ce a fost nominalizat de preşedinte, aceasta a fost cea mai bună propunere pe care a avut să o facă”, a explicat Tăriceanu.

Potrvit acestuia, Parlamentul trebuie să trateze în mod legal, constituţional, această chestiune.

Întrebat dacă Birourile Permanente Reunite ar putea avea loc luni pentru a lua în discuţie propunerea lui Ioahannis pentru funcţie de diector al SRI, Tăriceanu a răspuns afirmativ: ”Da, ar putea avea loc luni”.

”Cel mai probabil luni, vom organiza Birourile Permanente Reunite, pentru că nu văd niciun motiv să nu mergem pe o prodedură cât mai expeditivă, dar, sigur, această procedură trebuie să presupună timpul necesar audierii de către comisiile de specialitate a candidatului propus de preşedinte”, a adăugat preşedintele Senatului.

Întrebat dacă a avut discuţii în coaliţie privind votul privindu-l pe Hellvig, el a răspuns negativ, adăugănd că aceste discuţii vor avea sigur loc până săptămâna viitoare.

”Va trebui să cântărim această propunere din toate punctele de vedere, mai ales în contextul actul, când exiată o tulburare majoră în societate în legătură cu informarea serviciilor de informaţii. Trebuie să vedem dacă persoana nominalizată ne inspiră încrederea că serviciile, într-adevăr, vor funcţiona sub o conducere fermă, capabilă să strunească sau, eventual, să cenzureze excesele pe care, de foarte multe ori, puterea largă le generează”, a mai spus preşedintele Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, precizînd că a discutat în prealabil cu liderii partidelor parlamentare.

Ulterior, Iohannis a declarat, la Digi24, despre nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu liderii partidelor parlamentare, nu a fost niciun lider politic care să îi spună că nu e de acord.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă formaţiunea sa îl va vota pe Eduard Hellvig la şefia SRI, că acest aspect va fi discutat în şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, care vor lua şi o decizie în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici