Tăriceanu, despre citaţia primită în calitate de suspect, chiar de ziua sa: Este evident legată de campania electorală - VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri că citaţia în calitate de suspect primită chiar de ziua sa arată că este „acelaşi stil al Parchetului pe teren politic”, iar acţiunea este doar pentru a-l bloca pe el şi ALDE în campania electorală, deoarece dosarul datează din 2018.

780 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre citaţia primită în calitate de suspect, chiar de ziua sa: Este evident legată de campania electorală - VIDEO

Tăriceanu, despre citaţia primită în calitate de suspect, chiar de ziua sa

„Ceea ce mi se pare nefiresc este că dosarul a fost deschis în 2018. Suntem în 2020. De ce a stat până în 2020 procurorul şi nu mi-a făcut această precizare cu privire la calitatea de suspect. Nu s-a întâmplat nimic din 2018 până în prezent. Are cumva vreo legătură cu campania electorală? Mi se pare o legătură evidentă cu campania electorală. E acelaşi stil al Parchetului pe terenul polituc, ca să mă blocheze pe mine şi partidul pe care îl condu în campania electorală”, a spus Tăriceanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Parlament.

Liderul ALDE a subliniat că a primit o citaţie de la Pachet în care i se comunică faptul că este suspect într-un dosar penal referitor la abuz în funcţie.

„Vă spun mai multe după ce mă voi duce la Parchet. Convocarea pe care am primit-o nu spune decât că sunt suspect într-un dosar penal referitor la abuz în funcţie. Restul de informaţii nu le am, decât ce a apărut în spaţiul public. În presă a apărut că abuzul în funcţie s-ar referi la nepunerea în aplicare a deciziei ANI privind incompatibilitatea unui membru al Senatului. Aici vreau să fac câteva comentarii. Dacă despre asta este vorba, pot spune că am respectat la virgulă prevederile regulamentului Senatului. Preşedintele Senatului nu este persoana care dispune discreţionar de calitatea de membru al unuia sau altuia din membrii Senatului”, a completat Tăriceanu.

Pe 3 iunie 2019, Senatul a respins cererea DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Fostul preşedinte al Senatului era acuzat de procurori că a primit mită, indirect, în valoare de 800.000 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici