Tăriceanu: I-am spus lui Ciolacu că nu votăm moţiunea. Susţinem alegerea primarilor în două tururi

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, marţi seară, că ALDE nu va vota moţiunea de cenzură anunţată de PSD pentru căderea Guvernului Orban. El a adăugat că ALDE susţine alegerea primarilor în două tururi.

1130 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: I-am spus lui Ciolacu că nu votăm moţiunea. Susţinem alegerea primarilor în două tururi

Tăriceanu: I-am spus lui Ciolacu că nu votăm moţiunea. Susţinem alegerea primarilor în două tururi

„Această decizie de asumare a răspunderii în Parlament, pe care a luat-o prim-ministrul este, de fapt, o provocare deschisă la adresa PSD. PSD nu are alternativă, trebuie să depună o moţiuune de cenzură, pentru că altfel ce vor spune primarii PSD foarte generoşi dacă el nu apără alegerea primarilor într-un singur tur. Pe de altă parte căderea Guvernului deschide calea de anticipate, care nu îi convine. I-am spus domnului Ciolacu ieri că noi susţinem alegerea primarilor în două tururi şi că nu vom vota moţiunea. A vrut să vadă cum ne poziţionăm. Nu sunt de acord cu anticipatele, dar se pare că miza în acest moment este legată de modalitatea în care se fac alegerile, într-un tur sau în două. E normal să mă consulte”, a spus Tăriceanu, la TVR.

Reacţia vine în contextul în care Guvernul a anunţat că îşi asumă răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi. În replică, PSD a anunţat că depune moţiune de cenzură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici