Tăriceanu, despre UDMR: N-au anunţat că rup protocolul de colaborare. Am văzut declaraţia lui Kelemen Hunor şi am citit-o cu atenţie

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că a citit atent declaraţia lui Kelemen Hunor şi nu a văzut că UDMR ar fi anunţat că va rupe protocolul de colaborare cu PSD-ALDE. Acesta a adăugat că un rezultat favorabil al Opoziţiei la alegeri nu înseamnă că e momentul depunerii unei noi moţiuni de cenzură.

640 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre UDMR: N-au anunţat că rup protocolul de colaborare. Am văzut declaraţia lui Kelemen Hunor şi am citit-o cu atenţie

Tăriceanu, despre UDMR: N-au anunţat că rup protocolul de colaborare.Am văzut declaraţia lui Kelemen

„Nu am văzut că a anunţat că rupe protocolul de colaborare. Eu am văzut declaraţia lui Kelemen Hunor şi am citit-o cu atenţie. Opoziţia spune că un rezultat favorabil în PE ar însemna că le-a sunat ceasul pentru depunerea unei moţiuni de cenzură. Această logică nu o împărtăşesc pentru că alegerile pentru Parlamentul European nu au nicio legătură cu structura internă a Parlamentului. Dacă acesta e un argument pentru a impresiona electoratul să vină la vot e treaba Opoziţiei. Am văzut sondajele cu toţii, PNL nu ar reuşi să obţină un scor foarte bun. Rezultatul lor e până în 25%. Nu se întâmplă ceea ce lasă să creadă poate cei din Opoziţia sau unii analişti. Nu văd această logică”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la România TV.

Reacţia liderului ALDE vine după ce UDMR nu va susţine, începând de joi, nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului, iar până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect.

Uniunea a precizat, într-un comunicat de presă că deşi a solicitat Guvernului să rezolve problema, Executivul nu a întreprins măsurile necesare pentru a preveni agravarea situaţiei, cu toate că acest lucru e „datoria autorităţilor şi a coaliţiei PSD-ALDE”.

Pe 11 aprilie, preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că după alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie, liberalii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici