Tăriceanu, despre videoclipul-replică al Ambasadei Rusiei la Cuminţenia Pământului: Acţiunile agresive ale Rusiei din ultima vreme au creat îngrijorare peste tot în lume

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ca reacţie la gestul ambasadei Rusiei la Bucureşti de a face o replică video la clipul pentru Cuminţenia Pământului, că, în afara momentelor 1877 şi 1944, România nu a avut ”o frăţie de arme” cu Rusia şi că acţiunile agresive ale Moscovei din ultima vreme au creat îngrijorare peste tot în lume.

1894 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre videoclipul-replică al Ambasadei Rusiei la Cuminţenia Pământului: Acţiunile agresive ale Rusiei din ultima vreme au creat îngrijorare peste tot în lume

Tăriceanu, despre videoclipul-replică al Ambasadei Rusiei la Cuminţenia Pământului: Acţiunile agresive ale Rusiei din ultima vreme au creat îngrijorare peste tot în lume

”În decursul istoriei, da, au mai fost situaţii în care armata română a luptat alături de armata rusă. Vă aduc aminte în 1877 (războiul de independenţă-n.r), când dacă nu intervenea armata română, lucrurile nu se terminau foarte bine pentru armata rusă şi intervenţia armatei române a fost decisivă, iar eroismul armatei a fost unul absolut remarcabil. Sigur că a fost şi momentul 1944, 23 august, îl cunoaştem foarte bine. În rest, nu au fost alte ocazii în care am avut o frăţie de arme”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că ”aude parcă zăngănitul de arme cam des”.

”Rusia este cunoscută ca fiind o adeptă a unui plan puternic de reînarmare, de modernizare a forţelor sale armate. Acţiunile agresive ale Rusiei din ultima vreme au creat îngrijorare în România şi peste tot în lume. Sunt foarte atent la aceste lucruri. E bine că România găseşte un numitor comun cu celelalte ţări UE pentru a aborda pericolul major pe care îl reprezintă noua politică externă a Federaţiei Ruse”, a adăugat preşedintele Senatului.

Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat că a făcut o „donaţie modestă”, în valoare de 100 de euro, pentru campania de achiziţie a sculpturii „Cuminţenia Pământului” a lui Brâncuşi. Totodată, anunţul este însoţit de o replică video la clipul lansat de o agenţie de publicitate în sprijinul acestei campanii, în care Ambasada Rusiei arată că România s-a reconstruit şi industrializat cu ajutorul Uniunii Sovietice.

„Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată”, se spune în clipul respectiv, publicat de ambasada rusă la Bucureşti. Acesta este primul gest public de imagine al noului ambasador al Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, trimis de administraţia lui Putin de la Chişinău în România.

Videoclipul postat de Ambasada Rusiei la Bucureşti, replică la campania de subscripţie publică pentru achiziţia sculpturii "Cuminţenia Pâmântului":

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici