Tăriceanu: Filmul reflectă adevărul; în 2004, Băsescu s-a referit la acel episod ca fiind o greşeală

Călin Popescu Tăriceanu susţine, într-o postare pe blog, că filmul prezentat de presă referitor la mitingul din 2004 de la Ploieşti reflectă adevărul, chiar dacă el nu a văzut ce s-a întâmplat, arătând că Traian Băsescu s-ar fi referit la acel gest, într-o discuţie de atunci, ca fiind o greşeală.

13 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Filmul reflectă adevărul; în 2004, Băsescu s-a referit la acel episod ca fiind o greşeală

Tăriceanu: Filmul reflectă adevărul; în 2004, Băsescu s-a referit la acel episod ca fiind o greşeală (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Vreau să spun de la început că nu mi se pare că este bine pentru România să ne petrecem ultimele zile ale campaniei electorale concentrându-ne numai asupra evenimentului de la Ploieşti, din 2004. Din contră, mi se pare că subiecte mult mai potrivite ar fi fost soluţiile politice şi programele guvernamentale propuse de candidaţi pentru a conduce România dincolo de criza economică, viziunea candidaţilor despre exercitarea prerogativelor constituţionale ale preşedintelui, bilanţul mandatului de 5 ani care se termină acum, responsabilităţile pentru declinul economic din 2009 şi pentru criza politică de acum. Dar nu pot face abstracţie de faptul că eram pe scenă, la Ploieşti, în seara cu pricina. Acum am impresia că se aşteaptă din partea mea un punct de vedere, ca martor ocular. De altfel, am primit astăzi numeroase solicitări de a depune «mărturie»", scrie fostul premier liberal, pe blogul personal.

Tăriceanu susţine că filmul prezentat în aceste zile de presă reflectă adevărul, chiar dacă el nu a văzut exact ce s-a întâmplat între Traian Băsescu şi acel copil, în timpul mitingului electoral de la Ploieşti.

"Ţin minte foarte clar ce s-a întâmplat după aceea. Am părăsit locul concertului într-un microbuz, împreună cu Traian Băsescu şi cu câţiva lideri ai PNL şi ai PD. Atunci, a început o discuţie despre faptul că Traian Băsescu ar fi lovit un copil în timpul concertului. Pe acest fond s-a manifestat o preocupare foarte serioasă din partea lui Traian Băsescu personal faţă de acest gest al său, la care el s-a referit ca fiind o greşeală", afirmă Tăriceanu.

Pe de altă parte, el susţine că acel fapt era comentat şi de unii ziarişti aflaţi în apropierea scenei, în condiţiile în care în acea zonă fuseseră mai multe camere de luat vederi. Tăriceanu mai spune că, din această cauză, el chiar a rămas cu impresia că unele suporturi media au făcut referire la acest subiect încă din 2004.

"M-am dus acasă în acea seară gândindu-mă la modul în care ar fi trebuit conceput un mesaj de scuze din partea lui Traian Băsescu pentru a doua zi. Totodată, mă întrebam în cel fel şi cât de brutal îl lovise pe acel copil. Am fost mirat în zilele următoare, atunci când am văzut că presa nu a relatat despre acest fapt. Am sperat că este posibil să nu fi fost un incident chiar atât de grav, pe cât mi se crease impresia. Timpul a trecut şi uitarea părea ca s-a aşternut peste eveniment/incident. Cine mai credea că povestea va ieşi la suprafaţă într-un astfel de moment ... Poate decisiv !", conchide el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici