Video Voinescu: Imaginile cu Băsescu lovind un copil sunt serios şi deliberat trucate

Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, a declarat, vineri, că imaginile în care preşedintele apare lovind un copil "sunt serios şi deliberat trucate", această filmare fiind "contrafăcută cu unicul scop de a-l lovi pe Băsescu în cursa pentru a obţine al doilea mandat".

126 afișări

Sever Voinescu a făcut apel la cei care deţin imaginile brute ale acestei înregistrări, care a fost făcută în 2004, la un miting electoral la Ploieşti, să le facă publice.

"Campania electorală pentru alegerea preşedintelui României a intrat deplin în faza ei cea mai mizerabilă. În loc să avem dezbateri între candidaţi şi să lăsăm cetăţenii să decidă liber de orice alte influenţe cine este cel care ne va conduce ţara în următorii cinci ani, am ajuns să discutăm despre o filmare dubioasă, neclară, lansată de ecranele televiziunilor mogulilor în evident scop electoral", a declarat Sever Voinescu.

"Îl aşteptăm în continuare pe domnul Geoană la dezbaterile la care a fost invitat, alături de preşedintele Băsescu, săptămâna viitoare. Dacă această diversiune a fost lansată pentru a deturna campania electorală de la miza acestor dezbateri, îi anunţăm pe cei care au făcut-o că, cel puţin în ceea ce-l priveşte pe preşedintele Băsescu, nu vor reuşi. În ceea ce priveşte pretinsul incident care a avut loc acum 5 ani la Ploieşti, suntem în măsură că avem argumentele că imaginile prezentate publicului sunt serios şi deliberat alteratre.

Precizăm că acuzaţia pe care domnul Patriciu o aduce preşedintelui Traian Băsescu nu a fost confirmată de niciunul dintre martorii oculari identificaţi uşor după filmare, care au apărut necontenit începând de ieri seară pe diverse canale de televiziune.

Coroborând poziţia acestor martori cu ceea ce vom demonstra azi, ajungem lesne la concluzia că această filmare a fost contrafăcută cu unicul scop de a-l opri pe domnul Traian Băsescu din cursa pentru a obţine al doilea mandat.

Este singura explicaţie care ar justifica apariţia acestor imagini din surse anonime, rîăspunzând speranţei domnului Patriciu la cinci ani după producerea pretinsului incident. Românii vor decide la urne numele viitorului preşedinte", a spus Voinescu.

El a menţionat că echipa preşedintelui este în măsură să prezinte argumente că imaginile prezentate sunt deliberat trucate, că s-a intrat în faza "mizerabilă" a campaniei, pentru a-l opri pe actualul preşedinte din cursa electorală.

Voinescu a invitat la microfon o persoană pe care a prezentat-o ca fiind regizorul Lucian Blaga, specialist în montaj video, efecte speciale şi animaţie. Voinescu a ţinut să menţioneze că regizorul nu este rudă nici cu Vasile Blaga, nici cu poetul Lucian Blaga.

Acesta a spus că imaginile sunt trucate, invocând că din mişcarea mânii preşedintelui lipsesc o serie de cadre, că a fost folosită o "mască" pe o porţiune din frame-urile în care este reprezentat umărul stâng al şefului statului şi, de asemenea, că bărbia femeii din filmuleţ prezintă în anumite cadre îngroşări care nu se justifică.

Cotidianul "Gardianul" a publicat, joi seară, o filmare în care preşedintele Băsescu pare că ar fi lovit un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral.

Într-o primă referire la conţinutul imaginii, preşedintele a refuzat să opineze dacă filmul este sau nu trucat.

După câteva ore, într-o declaraţie publică pe această temă, Băsescu a refuzat din nou orice comentariu asupra "calităţii" casetei difuzate.

"Vă pot spune ce văd eu pe caseta pe care o difuzaţi. M-am uitat foarte atent la emisiune. Văd o femeie disperată, cu care vorbeam, aproape în genunchi şi văd un copil care râde după ce se dă înapoi. Nu cred că un copil lovit, aşa cum spunea domnul Patriciu, întâi în plex şi pe urmă peste faţă, râde şi nu îşi pune mâinile la faţă sau la plex. Cred că s-a ajuns prea departe cu campania murdară şi asta arată disperarea", a spus el, în timpul aceleiaşi declaraţii de presă pe tema incidentului de la Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici