Tăriceanu: N-am fost solicitat să fiu în Comisia de revizuire. Experienţa mea ar fi extrem de utilă

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că nu a fost solicitat să facă parte din comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei ce ar urma să fie constituită în plenul celor două Camere, precizând că experienţa sa ar fi "extrem de utilă".

383 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: N-am fost solicitat să fiu în Comisia de revizuire. Experienţa mea ar fi extrem de utilă

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Tăriceanu a fost întrebat dacă a fost solicitat pentru a face parte din partea PNL din Comisia pentru revizuirea Constituţiei.

"Până în acest moment nu s-a făcut o discuţie referitoare la componenţa comisiei din partea PNL, aştept ca această discuţie să se facă cel mai probabil la nivelul grupului parlamentar PNL. Părerea mea este că ar fi nevoie de o comisie care să fie în primul rând credibilă şi formată din oameni cu experienţă politică îndelungată. Eu am o experienţă trăită a relaţiei instituţionale premier-preşedinte, care a fost presărată din păcate cu nenumărate conflicte declanşate de preşedinte şi cu nenumărate atacuri care vizau subminarea autorităţii Executivului. Am avut conflicte care au trebuit să ajungă la Curtea Constituţională, dar şi conflicte politice care au tensionat în nenumărate momente viaţa politică", a declarat pentru MEDIAFAX senatorul PNL.

Tăriceanu a precizat că experienţa sa "ar fi extrem de utilă" în momentul dezbaterilor pentru revizuirea Constituţiei.

El a mai menţionat că la nivelul PNL au fost întocmite mai multe documente oficiale în privinţa revizuirii legii fundamentale, care nu au fost modificate, acestea rămânând baza discuţiilor pentru modificarea Constituţiei.

Tăriceanu a făcut parte din Adunarea Constituantă care a redactat prima Constituţie de după 1989, iar în 2011 a fost ales vicepreşedintele Comisiei de revizuire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici