Tăriceanu: Parlamentul nu e o gară. El poate să crească sau să scadă anumite bugete

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, joi, întrebat despre creşteri sau scăderi la buget, că „Parlamentul nu e o gară” şi este posibil ca atunci când ajunge în Legislativ proiectul să fie amendat, iar unele bugete să crească, altele să scadă, pentru a ne încadra în ţinta de deficit.

102 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Parlamentul nu e o gară. El poate să crească sau să scadă anumite bugete

Tăriceanu: Parlamentul nu e o gară. El poate să crească sau să scadă anumite bugete

„Eu cred că proiectul intră la aprobare la Guvern cu cifrele pe care le-am văzut, însă se poate schimba când ajunge la Parlament, prin amendamente. Parlamentul nu e o gară, parlamentul poate dezbate, poate să crească anumite bugete, poate să scadă altele, pentru a se încadra în cifra de deficit”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară la Antena 3.

Întrebat dacă proiectul de buget va fi aprobat, în şedinţa de vineria Executivului, liderul ALDE a răspuns: „Din câte ştiu eu, da. Nu ştiu, nu am văzut ordinea de zi, dar din ce am discutat cu ministrul de Finanţe ieri (miercuri - n.r.) mi-a zis că mâine (vineri - n.r.) urmează să intre în şedinţa de Guvern”.

De asemenea, Tăriceanu a mai spus că obiectivul în coaliţie este realizarea unui buget axat pe investiţii, în special pe partea de infrastructură.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că nu există un pericol să nu fie adoptat proiectul de buget şi că va fi aprobat vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici