Tăriceanu: Udrea a dat unul dintre răspunsurile apariţiei în presă a stenogramelor din dosarul Vîntu

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că unul dintre motivele apariţiei în presă a stenogramelor din dosarul Vîntu l-a dezvăluit Elena Udrea, respectiv obturarea oricărui plan de răsturnare a Guvernului sau de suspendare a şefului statului.

25 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Udrea a dat unul dintre răspunsurile apariţiei în presă a stenogramelor din dosarul Vîntu

Tăriceanu: Udrea a dat unul dintre răspunsurile apariţiei în presă a stenogramelor din dosarul Vîntu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Ar fi interesant de văzut cine aprobă şi la cererea cui se fac aceste transcrieri ale convorbirilor telefonice care, repet, nu au relevanţă pentru cazul referitor la dosarul care este istrumentat. De ce apar (stenogramele - n.r.)? Aici am avea câteva răspunsuri şi pot să vă dau unul din răpunsuri: vă rog să luaţi Evenimentul Zilei de ieri (miercuri - n.r) şi o să vedeţi că doamna Elena Udrea ne dă un răspuns foarte amplu, pregătit deja, bineînţeles", a spus Tăriceanu.

El a arătat că Udrea ar fi motivat apariţia în presă a stenogramelor din dosarul Vîntu prin obturarea oricărui plan de răsturnare a Guvernului sau de suspendare a şefului statului, având în vedere faptul că Vîntu şi Voiculescu ar fi decredibilizaţi.

"După apariţia în presă a unor stenograme din dosarul Vîntu, citez, Elena Udrea preconizează că publicarea acestora ar putea obtura orice plan de răsturnare a Guvernului sau de suspendare a preşedintelui orchestrat de moguli. Cred că este, citez în continuare, improbabil ca această suspendare să mai fie orchestrată de Vîntu şi de Voiculescu în contextul în care s-au devoalat strategia pe care o foloseau şi armele cu care luptau. Nu mai sunt credibili, am încheiat citatul din doamna Udrea. Foarte interesant. Deci ajungem la o concluzie, că de fapt ascultările nu erau făcute pentru cauza din dosar, ci pentru a identifica duşmanii poporului, care pot să atenteze la orânduiala cârmaciului înţelept, că intrăm încet-încet exact în sistemul de dinainte de 1989", a susţinut Tăriceanu.

"Cred că este puţin probabil ca această suspendare să mai fie orchestrată de Vîntu şi Voiculescu în contextul în care s-au devoalat strategia pe care o foloseau şi armele cu care luptau. Nu mai sunt credibili", a declarat ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, pentru Evenimentul Zilei.

De asemenea, într-o postare de marţi pe blogul său, Udrea comentează că stenogramele confirmă ceea ce ea spusese în urmă cu o săptămână, şi anume că strategia mogulilor de a scăpa de guvern şi de preşedinte este o tentativă de lovitură de stat. "După stenogramele apărute în presă, văd că nu mă înşelam. Aceşti oameni sunt capabili de orice. Însetaţi de putere, pentru ei nu există presă, nu există angajaţi, nu există stat sau ideea de dreptate. În minţile lor există doar interese personale, lăcomie, angajaţii sunt slugi, iar cei care li se opun şi nu vor să le dea statul pe mână trebuie înlăturaţi", scria Udrea.

Presa a făcut publice stenograme din dosarul Vîntu, conţinând discuţii între omul de afaceri şi jurnalişti din grupul Realitatea-Caţavencu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici