Teodorovici: E o prostie solicitarea lui Băsescu privind fondurile UE atrase de fosta guvernare

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că solicitarea adresată Guvernului de preşedintele Băsescu de a preciza sumele din fonduri europene absorbite de fosta guvernare, respectiv de cea actuală, constituie o "prostie", deoarece arată necunoaşterea mecanismului de absorbţie.

466 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: E o prostie solicitarea lui Băsescu privind fondurile UE atrase de fosta guvernare

Eugen Teodorovici (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu tot aud acest tip de întrebare şi pot să spun că e o prostie, cine întreabă lucrurile în acest fel clar nu cunoaşte... Dacă vorbim strict de contracte pe fonduri europene, este inadecvat să vorbeşti câte au fost angajate, că aşa putem să spunem câte proiecte am aprobat la începutul perioadei şi pentru trei ani de zile acestea au stagnat, pe domeniile principale. Este dificil să explici în câteva minute care este sunt definiţiile exacte, una este contractul de finanţare, alta este contractul de achiziţie publică şi, după aceea, plăţile. Sunt mai multe etape pe care, dacă cei care le invocă, ar trebui în primul rând să le cunoască foarte bine ca să putem avea un dialog de la egal la egal", a spus Teodorovici.

Premierul Victor Ponta a adăugat, la rândul său, că singura cifră oficială e rata de absorbţie.

"Acum să spui că, de fapt, ai luat banii, dar îi luase altcineva înainte, e ridicol", a afirmat Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici