Tinel Gheorghe: PDL va cere luni conducerii Camerei o şedinţă extraordinară pe tema Ucraina

PDL va solicita, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor organizarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului privind evenimentele din Ucraina, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor PDL Tinel Gheorghe, arătând că Parlamentul "trebuie să ştie" de la premier care este situaţia reală.

147 afișări
Imaginea articolului Tinel Gheorghe: PDL va cere luni conducerii Camerei o şedinţă extraordinară pe tema Ucraina

Tinel Gheorghe: PDL va cere luni conducerii Camerei o şedinţă extraordinară pe tema Ucraina (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Parlamentul trebuie să ştie de la prim-ministru care este situaţia reală, să nu aflăm din presă şi care este poziţia României cu privire la aceste evenimente. Luni vom depune o solicitare scrisă în acest sens şi cer PSD să iasă din pasivitate cu privire la acest subiect. Are ceva de ascuns Victor Ponta, are PSD ceva de ascuns cu privire la acest subiect? Ştie ceva pe care Parlamentul nu trebuie să-l ştie?", a precizat, într-o conferinţă de presă, Tinel Gheorghe.

El a arătat că soliciatrea PDL vine ca urmare a "declaraţiilor contradictorii", pe care premierul Victor Ponta le-a făcut în legătură cu situaţia din Ucraina.

"Luni vom depune în scris la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea grupului PDL din Camera Deputaţilor pentru a organiza o şedinţă extraordinară, urmând ca solicitarea să fie discutată, apoi, în Birourile Camerei Deputaţilor şi Senatului", a adăugat Tinel Gheorghe.

El a mai spus că PNL şi PPDD "şi-au exprimat public, marţi" sprijinul pentru această şedinţă a Parlamentului pe tema situaţiei din Ucraina.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că nu se impune o şedinţă extraordinară a Parlamentului privind situaţia din Ucraina, pentru că nu ar fi nimic de dezbătut, el precizând însă că "România este sigură, nu va fi atacată, nu va fi în război". "Dacă vreţi să fiu foarte sincer, cred că nu se impune, pentru că, pentru informarea parlamentarilor, sunt suficiente poziţiile de la nivelul Preşedinţiei şi să sperăm că se vor corecta şi cele de la nivelul Guvernului", a spus Băsescu, menţionând că pe acest subiect nu crede că există lucruri de dezbătut.

El a ţinut însă să sublinieze că "România este sigură, nu va fi atacată, nu va fi în război". "Ceea ce este de notorietate publică sunt convins că ştiu toţi parlamentarii, iar ce nu e public, chiar nu se va putea spune. O singură concluzie aş trage, dacă aş fi invitat să spun un punct de vedere, şi anume aş spune ce spun şi acum: România este sigură, nu va fi atacată, nu va fi în război", a mai declarat Băsescu.

Reprezentanţii PDL, PNL şi PPDD din Camera Deputaţilor au solicitat, marţi, în plen, organizarea în regim de urgenţă a unei dezbateri în Parlament pe tema crizei din Ucraina.

Propunerea sa a fost susţinută şi de către reprezentanţii grupurilor PNL şi PPDD. "Ne alăturăm PDL pentru a face dezbaterea în şedinţă specială privind situaţia din Ucraina. Auzeam recent că Odessa e la o sută de kilometri de România. Dar regiunea Odessa e la opt kilometri de municipiul Galaţi. E important să dezbatem, să fie o poziţie a Parlamentului, o informare a Guvernului", a spus şi reprezentantul PNL, Victor Paul Dobre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici