Toader: Grupul PDL va susţine solicitarea în cazul Păsat, dar decizia de arestare aparţine instanţei

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a precizat, luni, în plenul Camerei, că grupul PDL va susţine solicitarea procurorului general în cazul Dan Păsat, arătând că decizia de arestare aparţine instanţei de judecată şi nu Parlamentului.

16 afișări
Imaginea articolului Toader: Grupul PDL va susţine solicitarea în cazul Păsat, dar decizia de arestare aparţine instanţei

Toader: Grupul PDL va susţine solicitarea în cazul Păsat, dar decizia de arestare aparţine instanţei (Imagine: Mediafax Foto)

"Grupul PDL, pentru a fi consecvent cu decizia politică potrivit căreia nimeni nu este mai presus de lege şi fără să interpreteze ce există în acest dosar, va suţine solicitarea procurorului general, dar decizia de arestare aparţine instanţei şi nu Parlamentului României", a arătat Mircea Toader.

El a spus că este pentru prima oară când Parlamentul se află într-o astfel de situaţie, adică de a încuviinţa solictarea procurorului general privind reţinerea şi arestarea preventivă a unui parlamentar.

Mircea Toader a apreciat că nu trebuie să existe niciun obstacol în calea justiţiei "care să decidă vinovăţia sau nevinovăţia cuiva, indiferent dacă este ministru sau deputat".

"Orice instituţie care se interpune faţă de puterea judecătorească este neavenită", a apreciat liderul deputaţilor PDL, adăugând că parlamentarii nu se pot opune şi nu pot fi cei care să stabilească dacă cineva este vinovat sau nu.

"Grupul nostru parlamentar va vota pentru această solicitare, iar decizia trebuie să aparţină instanţei de judecată", a subliniat Mircea Toader.

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi, dezbaterea solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL Dan Păsat.

După dezbatere, deputaţii se vor pronunţa prin vot secret cu bile.

Pentru a fi considerată adoptată, solicitarea DNA ar trebui votată de majoritatea deputaţilor prezenţi.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici