Tomac (PMP): Nu cred că e cazul să oficializăm relaţia între noi şi Traian Băsescu printr-o adeziune

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, declară că Traian Băsescu poate merge oricând vrea la sediul PMP, inclusiv în absenţa sa, adăugând că fostul preşedinte al României nu este membru PMP, dar că nu este cazul să fie oficializată relaţia între el şi partid printr-o adeziune.

155 afișări
Imaginea articolului Tomac (PMP): Nu cred că e cazul să oficializăm relaţia între noi şi Traian Băsescu printr-o adeziune

Tomac (PMP): Nu cred că e cazul să oficializăm relaţia între noi şi Traian Băsescu printr-o adeziune (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Eugen Tomac a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, cât de des merge Traian Băsescu la sediul PMP, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PMP a răspuns că Traian Băsescu merge la sediul partidului foarte des, respectiv "de câte ori consideră dumnealui că e bine să facă vizite şi ori de câte ori este invitat".

Tomac a adăugat că între PMP şi Traian Băsescu există "un parteneriat extrem de solid", fostul şef al statului fiind cel care a susţinut înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară, care a generat partidul.

Întrebat dacă Traian Băsescu merge la sediul PMP şi în absenţa sa, Tomac a răspuns: “De multe ori s-a întâmplat să vină preşedintele la sediul partidului şi eu să nu fiu acolo şi acesta nu este un lucru rău. Eu, în general, sunt o fire extrem de activă şi merg prin organizaţii, merg prin ţară, am şi o agendă externă destul de activă şi mă bucur că domnia sa vine la sediu şi se implică direct în tot ce înseamnă construcţia acestui partid. Sunt mai mulţi colegi acolo în fiecare zi. Noi lucrăm acum la o întreagă strategie de consolidare a partidului. Domnia sa, de câte ori simte nevoia, vine fără să ne anunţe. Şi acesta e un lucru foarte bun”.

Potrivit liderului PMP, Traian Băsescu va fi prezent în perioada următoare la tot mai multe acţiuni ale partidului, deoarece mare parte din electoratul formaţiunii politice este alcătuit din persoane care l-au urmat în întreaga activitate politică.

Eugen Tomac a adăugat că Băsescu nu este membru PMP.

"Preşedintele Traian Băsescu este cel care a generat acest curent, această proiecţie politică. Nu cred că e cazul să oficializăm această relaţie între noi şi domnia sa printr-o adeziune. Deci Mişcarea Populară se identifică şi cu preşedintele Traian Băsescu”, a spus el.

Tomac s-a aflat vineri, la Bistriţa, întrucât fostul preşedinte al filialei, Geea Balazsy-Titieni, s-a retras din funcţie, invocând motive personale. În locul ei a fost numit, interimar, în funcţia de preşedinte, Ionuţ Simionca, inginer agronom.

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a fost, vineri, la sediul Partidului Mişcarea Populară.

Potrivit unor surse din partid, mai mulţi lideri ai PMP au declarat că nu ştiau despre faptul că Traian Băsescu va veni la sediul PMP, majoritatea fiind plecaţi în teritoriu.

Ulterior, secretarul general al PMP, Dorel Onaca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Traian Băsescu a fost, vineri, la sediul PMP, pentru a ura succes în organizarea partidului şi a conferinţelor judeţene din Maramureş, Neamţ, Tulcea şi Argeş.

Fostul preşedinte al României a mai fost la sediul PMP pe 11 februarie, când şi-a preluat biroul amenajat din decembrie 2014. Băsescu a fost aşteptat, atunci, la sediul formaţiunii de către secretarul general al PMP, Dorel Onaca.

Traian Băsescu a participat şi la congresul PMP, la începutul lunii februarie, reuniune unde a ţinut o cuvântare în care a spus că doreşte să fie un "partener" al acestui partid, dar fără să îl conducă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici