Traian Băsescu a discutat cu secretarul general al Consiliului Europei despre evoluţiile din regiune

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit joi, la Cotroceni, pe Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, cu care a discutat despre ultimele evoluţii din regiune, şeful statului reiterând preocuparea pentru acţiunile Federaţiei Ruse care urmăresc destabilizarea Ucrainei.

194 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a discutat cu secretarul general al Consiliului Europei despre evoluţiile din regiune

Thorbjørn Jagland (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii, s-a discutat despre ultimele evoluţii din regiune, preşedintele Traian Băsescu reiterând preocuparea pentru acţiunile Federaţiei Ruse care urmăresc destabilizarea Ucrainei şi invocând necesitatea consolidării eforturilor organizaţiilor internaţionale pentru identificarea unei soluţii care să respecte independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Traian Băsescu i-a mulţumit secretarului general Thørbjorn Jagland pentru expertiza pe care a oferit-o ţării noastre în vederea adoptării legii de retrocedare a proprietăţilor naţionalizate şi pentru înfiinţarea la Bucureşti a Oficiului Consiliului Europei pentru combaterea criminalităţii informatice, se mai arată în comunicatul de presă.

Şeful statului a afirmat că prin înfiinţarea acestui oficiu România se plasează pe harta europeană a luptei împotriva criminalităţii informatice, care constituie unul dintre obiectivele prioritare pe agenda de securitate a Uniunii Europene.

Băsescu l-a felicitat pe secretarul general Thørbjorn Jagland pentru implementarea măsurilor de reformă a Consiliului Europei din timpul mandatului acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici