Traian Băsescu avertizează Senatul că legiferează alocări de contracte care au la bază corupţie

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut, marţi, în plenul Senatului, în timpul dezbaterii unei ordonanţe a guvernului, că atribuirea unor licenţe de transport are la bază corupţie, deoarece nu au fost organizate licitaţii, iar firmele în cauză oferă servicii "de foarte proastă calitate".

2653 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu avertizează Senatul că legiferează alocări de contracte care au la bază corupţie

Traian Băsescu avertizează Senatul că legifereaza alocări de contracte care au la bază corupţie (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Cu certitudine, în lipsa desfăşurării procesului de licitaţii pentru noi atribuiri de contracte de transport, soluţia de astăzi este una necesară. Ţin totuşi să fac următoarea observaţie: acuzaţiile de corupţie pentru alocarea actualelor contracte, mulţi dintre dumneavoastră le-aţi văut şi în dezbateri televizate. Dacă din punct de vedere al existenţei serviciului suntem în situaţia să votăm în orice condiţii prelungirea licenţelor de transport, vreau să ştiţi şi este un semnal pentru Senat că atribuirea licenţelor pe diverşi operatori are la bază multă corupţie", a spus senatorul PMP Băsescu.

Băsescu acuză firmele care asigură transportul că au echipamente de proastă calitate, punând astfel în pericol călătorii.

"Şi mă tem că şi nedesfăşurarea la timp a unor noi licitaţii, şi punerea Parlamentului în situaţia de a valida ceea ce există acum face parte dintr-o operaţiune de corupţie. Adică n-am desfăşurat licitaţiile, aşa că Parlamentul vrea nu vrea, o să prelungească prin lege dreptul nostru de a opera îîn condiţii de foarte proastă calitate. Să ştiţi că transportul este extrem de scump, copiii care merg la şcoală pe actualele contracte sunt copii chinuiţi, iar un element extrem de important este că mulţi dintre operatorii care au licenţă în acest moment au echipamente- maşini, autobuze, microbuze de foarte proastă calitate punând copii şi cetăţeni în insecuritate", a mai spus Băsescu.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2017 privind prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programului de transport în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, precum şi pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programului de transport public judeţean sau a programului de transport public local de persoane a fost votat cu 98 de voturi pentru şi 13 împotrivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici