Traian Băsescu, ironizat de ziarişti ruşi

Directorul adjunct al agenţiei de presă ITAR TASS, Mihail Gusman, l-a ironizat pe preşedintele Traian Băsescu, într-o emisiune la Radio Ecoul Moscovei, făcând referire la oraşul natal al acestuia, la campania împotriva câinilor fără stăpân, a demolării chioşcurilor, dar şi la privirea preşedintelui.

51 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, ironizat de ziarişti ruşi

Traian Băsescu, ironizat de ziarişti ruşi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

La Radio Ecoul Moscovei, în seara zilei de 5 ianuarie, s-a discutat despre preşedintele Băsescu, iar tema muzicală Bond a deschis emisiunea. Moderatorul a subliniat încă de la început că Băsescu a câştigat "pe muchie de cuţit" al doilea mandat la Cotroceni, fix în anul în care România comemora 20 de ani de la Revoluţie, a relatat, vineri, Realitatea TV.

Invitat în studio a fost directorul adjunct al agenţiei de presă ITAR TASS, Mihail Gusman. Acesta a amintit că despre Traian Băsescu se scrie în presa rusă că ar fi "duşmanul secret al Moscovei", iar moderatorii au completat că s-a scris acest lucru pentru că a spus despre România şi Republica Moldova că sunt "două state, un singur popor".

Portretul "eroului vremurilor noastre", schiţat de moderatori şi invitat, a început cu localitatea natală a şefului statului român

"Traian Băsescu s-a născut într-un sătuc la marginea mării, în Republica Socialistă România. Am spus un sătuc?. Păi, ce am numi noi un sătuc, e un orăşel în toată regula pentru români. Murfatlar. Ce-a fost mai întâi? Cătunul-orăşel unde s-a născut Traian Băsescu sau vinul Murfatlar? Bun vin, la vremea lui", conchid jurnaliştii ruşi, iar spre final ajung la concluzia că Traian Băsescu este carismatic, conform Realitatea TV.

Directorul adjunct al agenţiei de presă ITAR TASS, Mihail Gusman, şi moderatorii emisiunii au discutat şi despre campania împotriva câinilor fără stăpân declanşată de Traian Băsescu în timpul mandatului de primar al Capitalei.

"Traian Băsescu, în calitate de primar, a curăţat oraşul de maidanezi, doar erau cam 300.000 prin oraş, mai răi ca lupii şi peste o mie şi jumătate de oameni muşcaţi de câinii cu pricina în fiecare lună. Şi vine Brigitte Bardot să îi salveze şi, surpriză, primarul se angajează să îi urce pe toţi într-o garnitură de tren, în cele mai bune condiţii, ca să îi ia cu ea în Franţa", au spus ziariştii ruşi.

Mihail Gusman, fost marinar la rândul său, s-a întâlnit de două ori cu Traian Băsescu, în vremea în care era primar, pentru interviuri.

"Pentru el, Bucureştiul era o corabie. A ordonat ca oraşul să fie curăţat de câinii vagabonzi şi de chioşcuri. Cred că dacă avea puterea ar fi dat comandă să fie lustruite şi toate clanţale de la uşile de intrare în instituţiile publice. Totul trebuia să fie ca pe punte", a susţinut Gusman.

El a adăugat că Băsescu este un personaj iubit de mase, cu un limbaj accesibil, direct şi frust, dar că, fiind faţă în faţă, ochii îi fugeau. "Când mă privea în ochi, mă gândeam că se uită la mine doar cu stângul. Sau cu dreptul, după cum înclina capul", a spus Mihail Gusman.

Participanţii la emisiune mai discută şi despre episodul "copilul din campania electorală", "telefonul mobil luat unei jurnaliste" sau "ţiganca împuţită".

Emisiunea se încheie cu concluzia că Traian Băsescu este un politician complex al vremurilor noastre, fin cunoscător al schimbărilor în mentalitatea electoratului, dar mult prea adâncit în atitudinea antirusească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici