Traian Băsescu se va întâlni cu Barack Obama, joi, la Praga

Preşedintele Traian Băsescu va pleca, joi, la Praga, unde va cina, alături de alţi 10 lideri de state din Europa Centrală şi de Est, cu preşedintele american, Barack Obama, după ce acesta va semna, în capitala Cehiei, un nou tratat de dezarmare nucleară START cu omologul său rus, Dmitri Medvedev.

31 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu se va întâlni cu Barack Obama, joi, la Praga

Traian Băsescu se va întâlni cu Barack Obama, joi, la Praga (Montaj foto)

Potrivit Casei Albe, printre aceşti şefi de state sau de guverne figurează, pe lângă Traian Băsescu, premierul bulgar, Boiko Borisov, premierul croat, Jadranka Kosor, preşedintele şi premierul ceh, Vaclav Klaus şi respectiv Jan Fischer, precum şi preşedintele eston, Toomas Hendrik Ilves.

Ceilalţi lideri sunt premierul ungar, Gordon Bajnai, preşedintele leton, Valdis Zatlers, premierul lituanian, Andrius Kubilius, premierul polonez, Donald Tusk, şi premierii slovac şi sloven, Robert Fico şi respectiv Borut Pahor.

Obama va sosi joi dimineaţă la Praga şi va participa la o ceremonie formală de semnare a tratatului cu omologul său rus, cu care se va întâlni la un dejun alături de preşedintele ceh, Vaclav Klaus. O întrevedere bilaterală este de asemenea prevăzută în aceeaşi zi cu Medvedev.

Medvedev va sosi la Praga miercuri, în jurul orei 19.15 (20.15, ora României) şi va discuta în aceeaşi seară cu omologul său ceh, Vaclav Klaus. El va părăsi capitala cehă joi după-amiază, după conferinţa de presă şi dejunul solemn prevăzute la finalul ceremoniei de semnare a tratatului START, potrivit agenţiei de presă din Cehia CTK.

Noul tratat START privind reducerea arsenalelor nucleare american şi rus va fi semnat de preşedinţii Barack Obama şi Dmitri Medvedev, joi la prânz (13.00, ora României), la Castelul Praga, a relatat luni agenţia CTK, citând o "sursă diplomatică", a transmis AFP. Ceremonia oficială de semnare a tratatului va avea loc în Sala Spaniolă a Castelului, o sală în stil renascentist cunoscută pentru decoraţiunile de stuc aurit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici