Trei persoane au demisionat din conducerea PDL Constanţa reclamând nereguli la Convenţia Naţională

Trei membri ai Biroului Permanent al PDL Constanţa au demisionat, luni, din funcţiile avute în conducerea partidului, nemulţumiţi de modul în care liderul democrat-liberalilor constănţeni, Gigi Chiru, conduce formaţiunea politică şi reclamând nereguli la alegerile pentru preşedinţia partidului.

324 afișări
Imaginea articolului Trei persoane au demisionat din conducerea PDL Constanţa reclamând nereguli la Convenţia Naţională

Trei persoane au demisionat din conducerea PDL Constanţa reclamând nereguli la Convenţia Naţională

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că îşi depune demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Constanţa. Alături de el au făcut acelaşi gest şi consilierul judeţean Corina Gheorghe, care a renunţat la funcţia de vicepreşedinte, dar şi Petrişor Cruceanu, care a demisionat din funcţia de secretar executiv.

Delicoti i-a reproşat lui Gigi Chiru că lista de delegaţi pentru Convenţia Naţională, aprobată în interiorul partidului, nu a fost respectată şi astfel au votat acolo persoane care nu se regăseau pe lista iniţială. El a menţionat că au fost cel puţin trei persoane care au votat la Convenţie deşi nu se aflau pe lista delegaţilor din partea PDL Constanţa. "Vă daţi seama dacă a fost la fel şi în alte 20-30 de organizaţii...", a spus primarul din Poarta Albă.

El a menţionat că nu mai vrea să facă parte dintr-o conducere care schimbă după bunul plac hotărârile luate iniţial în cadrul partidului.

"Îmi dau demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte. Şi ceilalţi colegi au decis acelaşi lucru atâta timp cât partidul este condus de domnul Chiru în acest mod. După alegerile locale am propus Biroului Permanent Judeţean să-şi dea demisia pentru rezultatele au fost dezastruoase pentru că de la 14 primari am ajuns la 6 şi să fie un BPJ interimar care să-şi asume alegerile generale. Nu au fost de acord şi mi-au spus că ei au muncit. Le-am zis că nu le contest munca, dar rezultatele nu îi confirmă", a afirmat Vasile Delicoti.

De asemenea, şi Petrişor Cruceanu şi-a dat demisia din funcţia de secretar executiv. "Îmi depun demisia din BPJ pentru ce s-a întâmplat la Bucureşti, pentru felul în care s-a votat, pentru procedura de numărare a voturilor şi de rezolvare a contestaţiilor pentru că aceste lucruri sunt contrare principiilor democratice. Nu recunosc rezultatul acestor alegeri de la Bucureşti şi de aceea nu vreau să fac parte dintr-o structură de conducere care aplică în interiorul partidului tehnicile USL-iste de manipulare şi fraude electorale", a spus Petrişor Cruceanu.

Prezentă la această conferinţă a spus şi Corina Gheorghe, consilier judeţean, care a anunţat că a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL Constanţa.

Cei trei au precizat că nu intenţionează să demisioneze şi din partid şi că nu doresc ruperea PDL-ului. Vasile Delicoti a mai afirmat că alături de ei sunt cinci dintre cei şase primari democrat-liberali din judeţul Constanţa.

În replică, Gigi Chiru a răspuns contestatarilor săi prin intermediul unui comunicat de presă, spunând că îi aşteaptă să îi spună nemulţumirile şi că astfel de atacuri nu folosesc decât adversarilor politici ai democrat-liberalilor.

"Eu nu ştiu care sunt problemele lor, nu au venit să discute cu mine. Îi invit la partid sâmbătă, când mă întorc de la Parlament, să discutăm problemele aşa cum se cuvine, nu prin intermediul presei. În acest moment se pune în joc imaginea partidului pentru scopuri personale, iar această strategie nu este una fericită pentru PDL sau pentru organizaţia Constanţa. Nu este un capăt de ţară că a câştigat Vasile Blaga şefia partidului, aşa cum văd situaţia cei care au susţinut-o pe Elena Udrea, iar echipa de la Constanţa va trebui să funcţioneze oricine ar conduce partidul la centru. Lupta noastră cu USL trebuie să continue! Atacurile personale nu folosesc nimănui, ci doar adversarilor partidului, aşa că, din calitatea de preşedinte al PDL Constanţa, le transmit colegilor mei că trebuie să găsim soluţii pentru lupta cu USL, nu să ne luptăm între noi", a spus Gigi Chiru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici