Blaga: Nu am chemat-o pe Udrea la negocieri, ci la discuţii, nu am funcţii de negociat în PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, luni, că nu a chemat-o pe Elena Udrea la negocieri după Convenţia de sâmbătă, ci doar la discuţii, el explicând că este doar preşedintele partidului, nu proprietarul acestuia şi, în consecinţă, nu are nici funcţii şi nici altceva de negociat în partid.

398 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu am chemat-o pe Udrea la negocieri, ci la discuţii, nu am funcţii de negociat în PDL

Blaga: Nu am chemat-o pe Udrea la negocieri, ci la discuţii, nu am funcţii de negociat în PDL (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Liderul PDL a menţionat că după ce a făcut o primă astfel de propunere de întâlnire chiar în finalul Convenţiei, a sunat-o, luni, pe deputatul Elena Udrea în prezenţa a cel puţin 20 de colegi de partid, pentru că i s-a părut "absolut normal" să discute cu aceasta.

"De altfel, domnul Boc m-a invitat la o oră după ce s-au anunţat rezultatele votului de la Convenţia din 2011 şi am participat la discuţie", a subliniat senatorul.

Referitor la unele informaţii privind existenţa unor negocieri, Vasile Blaga a spus că nu are ce să negocieze.

"Până la urmă ce să negociem. Este şi o deosebire între mine şi domnia sa fundamental, pe care de fapt am spus-o în convenţie. Eu sunt doar preşedintele partidului atâta timp cât vor colegii, nu sunt proprietarul lui. Drept urmare, nu am ce să negociez, nici funcţii, nici altceva în partid. Îmi doresc doar ca la CNC, probabil din 6 aprilie, vom decide asta poîmâine, să avem o echipă puternică care să aibă ca obiectiv unic bătălia cu un USL unit. Mi-l doresc unit până în 2016 ca să poată să fie înfrânt de către PDL", a spus el.

"În rest nu am chemat-o la alt fel de negocieri, nu am ce să negociez", a subliniat parlamentarul.

Preşedintele PDL a declarat că a invitat la sediul partidului grupurile parlamentare care nu au mai fost invitate de vreo 4 sau 5 ani.

"Există un răspuns clar al Comisiilor atât de organizare cât şi de numărarea şi de validare a voturilor, avem un rezultat pentru preşedinţia partidului şi pentru preşedinţii celor două comisii de revizuire şi control şi statut, avem un nou statut, vom trece la alegerea BP", a completat acesta.

Întrebat dacă există riscul să fie exclusă din partid Elena Udrea, Blaga a răspuns: "Este acelaşi risc care este şi pentru Vasile Blaga, cine nu respectă deciziile partidului, aşa este în viaţă". 

Chestionat despre o eventual plecare din PDL a Elenei Udrea, el a replicat: "Ferească Dumnezeu, nu am spus niciodată că va pleca din partid. Nu am spus niciodată că doamna Udrea ar pleca din partid. Nu cred. Am avut o discuţie cu Emil Boc. Emil Boc iubeşte PDL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici