Udrea: BP al PDL ar trebui să decidă în cazurile celor care sunt sub ancheta penală

Liderul PDL Bucureşti Elena Udrea a declarat, pentru "Gândul", că situaţii precum cea a lui Mircea Banias afectează imaginea partidului şi ar trebui să existe o decizie la nivelul Biroului Permanent în privinţa celor care sunt sub ancheta penală.

260 afișări
Imaginea articolului Udrea: BP al PDL ar trebui să decidă în cazurile celor care sunt sub ancheta penală

Udrea: BP al PDL ar trebui să decidă în cazurile celor care sunt sub ancheta penală (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Avem instituţia suspendării şi autosuspendării. Ar rebui analizat şi decis cu privire la situaţia celor doi. Cred că într-o astfel de situaţie e bine ca decizia să fie personală, să nu se ajungă la decizia partidului. N-am avut o discuţie cu domnul Banias, nu-i cunosc situaţia în momentul acesta, dar atunci când se începe urmărirea penală şi e o problemă de imagine care poate afecta partidul, se poate decide suspendarea sa", a declarat, pentru Gândul, Elena Udrea, adăugând că partidul ar trebui să acţioneze în cazul în care Mircea Banias nu va face pasul înapoi: "Dacă domnul Banias nu are o decizie personală, atunci e obligatoriu ca BPN-ul să discute acest caz. Domnul Banias să vină în faţa partidului, să-şi spună punctul de vedere, iar BPN-ul să ia o decizie".

Pe de altă parte, Radu Berceanu susţine că "aducerile astea la DNA sunt ca în povestea cu Petrică şi lupul: când va veni cu adevărat, va mânca tot satul".

"Mircea Banias nu e strungar. E un ales, un senator, iar imaginea sa contează foarte mult. Eu am observat un lucru: domnul Banias a mai fost anchetat o dată, în urmă cu câteva luni. A fost făcut zob, după care nu s-a mai întâmplat nimic. Nu e deloc corect. Toată povestea are un iz de felul: ne tot legăm de om, că până la urmă tot iese ceva. Dacă ţipă la soacră, îl băgăm la agresiune. DNA s-a obişnuit ca de la ei să plece lucrurile. Ei dau în presă aceste lucruri ca lumea să fie de partea lor şi să spună ce lucruri mari fac ei şi ce colosali sunt", a precizat pentru "Gândul" fostul ministru al Transporturilor, pledând pentru prezumţia de nevinovăţie: "Acum e acuzat de trafic de influenţă. De ce a făcut trafic de influenţă, pentru că a dat un telefon şi a întrebat de nişte oameni? Asta nu înseamnă nimic, dacă nu i-a adus un beneficiu. Toate aducerile astea la DNA sunt ca în povestea cu Petrică şi lupul: când va veni cu adevărat, va mânca tot satul".

Şi prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat că autosuspendarea în cazul Banias ar fi potrivită, menţionând însă că nu doreşte să se substituie justiţiei în legătură cu senatorul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici