Udrea:Complice la suspendarea regizată de moguli în 2007, Tăriceanu se simte ameninţat de stenograme

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, susţine că fără complicitatea lui Călin Popescu Tăriceanu, premier la acea vreme, nu ar fi fost posibilă încercarea de suspendare a preşedintelui, din 2007, "regizată de moguli" şi că, probabil din acest motiv, liberalul "se simte ameninţat de stenograme".

26 afișări
Imaginea articolului Udrea:Complice la suspendarea regizată de moguli în 2007, Tăriceanu se simte ameninţat de stenograme

Udrea:Complice la suspendarea regizată de moguli în 2007, Tăriceanu se simte ameninţat de stenograme (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Udrea a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Tăriceanu şi-a pierdut, în ultimii ani, inventivitatea şi creativitatea ce îi caracterizează pe oamenii politici sau pe oamenii de afaceri de succes.

"În urmă cu cinci ani, cu ajutorul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Dan Voiculescu, Tăriceanu a găsit, în persoana mea, ţapul ispăşitor pentru intervenţia pe care o făcuse în favoarea prietenului său, Dinu Patriciu. Nu Tăriceanu era vinovat pentru trafic de influenţă, vinovată era Elena Udrea pentru că a îndrăznit să scoată la lumină o acţiune cel puţin imorală a premierului din acea vreme", a adăugat ministrul Dezvoltării.

Elena Udrea adaugăv că, după cinci ani, în loc de bileţele sunt scoase la iveală file din dosare groase, întocmite de instituţii ale statului care au atribuţii legale în identificarea şi pedepsirea celor care săvârşesc ilegalităţi.

"Conţinutul acestora este cunoscut acum tuturor românilor, dar iată că, în opinia domnului Tăriceanu, relevanţa stenogramelor nu este atât de importantă în raport cu părerea mea vis-a-vis de subiect. Din nou, fostul premier liberal încearcă o diversiune pentru a induce opiniei publice ideea că vinovaţi nu sunt cei care comit fărădelegi, ci cei care susţin public că asemenea lucruri nu ar trebui să se mai întâmple", susţine Udrea.

Ea apreciază că stenogramele din dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, instrumentat de Parchet, arată cum un patron de trust de presă îşi foloseşte banii, puterea şi influenţa pentru a-l debarca pe preşedintele ţării.

"Încercarea de suspendare a preşedintelui din 2007, regizată de moguli, nu ar fi fost posibilă fără complicitatea lui Călin Popescu Tăriceanu - premier la acea vreme. Probabil acesta este motivul pentru care, în loc să fie revoltat, alături de mine, faţă de conţinutul dezvăluirilor din dosar, el se simte ameninţat de stenograme, considerându-se victimă a unui «şantaj politic cu instituţiile statului»", mai susţine Elena Udrea.

Ea consideră că faptele relatate în stenograme sunt "extrem de grave" şi "reprezintă o ameninţare la adresa statului de drept".

"În niciun caz devoalarea lor nu pune democraţia în pericol. Democraţie care altfel a evoluat de când Călin Popescu Tăriceanu îi cerea, pe bileţele, preşedintelui Traian Băsescu, clemenţă pentru prietenul Dinu Patriciu", mai declară Udrea.

Presa a făcut publice stenograme din dosarul Vîntu, conţinând discuţii între omul de afaceri şi jurnalişti din grupul Realitatea-Caţavencu.

Într-o postare de marţi pe blogul său, Udrea comentează că stenogramele confirmă ceea ce ea spusese în urmă cu o săptămână, şi anume că strategia mogulilor de a scăpa de guvern şi de preşedinte este o tentativă de lovitură de stat. "După stenogramele apărute în presă, văd că nu mă înşelam. Aceşti oameni sunt capabili de orice. Însetaţi de putere, pentru ei nu există presă, nu există angajaţi, nu există stat sau ideea de dreptate. În minţile lor există doar interese personale, lăcomie, angajaţii sunt slugi, iar cei care li se opun şi nu vor să le dea statul pe mână trebuie înlăturaţi", scria Udrea.

"Cred că este puţin probabil ca această suspendare să mai fie orchestrată de Vîntu şi Voiculescu în contextul în care s-au devoalat strategia pe care o foloseau şi armele cu care luptau. Nu mai sunt credibili", a declarat ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, pentru Evenimentul Zilei.

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că unul dintre motivele apariţiei în presă a stenogramelor din dosarul Vîntu l-a dezvăluit Elena Udrea, respectiv obturarea oricărui plan de răsturnare a Guvernului sau de suspendare a şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici