Udrea: Decizia conducerii PDL ca miniştrii Guvernului Boc să facă un pas în spate a fost greşită

Candidatul pentru şefia PDL Elena Udrea a afirmat, la lansarea moţiunii sale "Noul PDL, o nouă Românie", că actuala conducere a partidului a adoptat o strategie greşită când a cerut, în 2012, foştilor miniştri ai Guvernului Boc "să facă un pas în spate".

132 afișări
Imaginea articolului Udrea: Decizia conducerii PDL ca miniştrii Guvernului Boc să facă un pas în spate a fost greşită

Elena Udrea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Conducerea PDL de după iunie 2012 a mers pe o strategie greşită, a cerut membrilor Guvernului Boc să se retragă, să facă un pas în spate, cu argumentul că afectează imaginea partidului. Ce e mai rău într-o luptă decât să fugi? Cine ar fi putut să explice mai bine cum s-a guvernat decât cei care au fost acolo? Cu toate acestea, strategia a fost să ne dăm la o parte, iar în loc nu s-a pus nimic - lipsă de viziune pentru alegerile din decembrie 2012, lipsa unei campanii naţionale şi a unui mesaj naţional, o alianţă - ARD - făcută târziu. Au lipsit de pe scena campaniei electorale liderii naţionali", a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, Elena Udrea.

Ea a afirmat că PDL a guvernat "responsabil, asumat şi cinstit faţă de oameni", iar liderii săi nu au minţit nici în campania electorală şi nici în timpul guvernării.

"Dacă tot partidul şi-ar fi susţinut guvernul, ar fi stat alături de guvern şi ar fi explicat măsurile şi nu s-ar fi ferit să îşi asume discuţiile pentru a-şi proteja propria imagine, mulţi români ar fi înţeles. Azi, mulţi vor înţelege făcând comparaţie cu Guvernul Ponta, care a ajuns prin minciună la putere, au minţit în campania electorală, au promis românilor că vor trăi mai bine, vor înţelege diferenţa, de ce Guvernul PDL a fost unul bun, iar Guvernul USL este slab, de televizor, de imagine, în care îl vedem pe Victor Ponta de dimineaţă până seara pe toate televiziunile", a subliniat Udrea.

Ea a adăugat că PDL trebuie "să schimbe ceva", având nevoie "de o nouă energie, de oameni care cred că PDL mai are viitor".

Elena Udrea şi-a lansat, miercuri, la Cluj-Napoca, moţiunea intitulată "Noul PDL, o nouă Românie", la manifestarea de la Casa de Cultură a Studenţilor participând, printre alţii, fostul lider al PDL Emil Boc, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, vicepreşedintele PDL Alin Tişe, deputatul Florin Popescu, liderul PDL Sălaj, Lucian Bode, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu, deputatul Tinel Gheorghe, deputatul Adrian Gurzău.

În textul moţiunii Udrea arată că "PDL are nevoie de un nou start, de o echipă de lideri care să resusciteze viaţa internă şi să trezească interesul electoratului prin idei noi".

De asemenea, Elena Udrea spune că "PDL are nevoie de unitate, dar nu de unitate în letargie şi deprofesionalizare, ci unitate pentru a dinamiza şi profesionaliza partidul şi a asigura o opoziţie în forţă la guvernarea USL, precum şi de o conducere simplificată, de o structură de conducere flexibilă, dinamică şi adaptată la realităţile României".

Potrivit moţiunii, "noul PDL" se revendică a fi "singurul partid de centru-dreapta din România" şi îşi asumă rolul de "singură forţă unificatoare a tuturor mişcărilor de centru-dreapta".

În moţiune se mai arată că PDL a pierdut un milion de voturi de la alegerile locale la cele generale pentru că "liderilor de la centru le-a lipsit curajul să îşi asume şi să explice guvernarea".

Conform moţiunii, faptul că PDL a ajuns la 12 la sută după ultimele alegeri parţiale dovedeşte cât de eronată este ideea de a continua cu actuala strategie de aşteptare. "Dacă continuăm la fel, cu aceeaşi strategie şi aceeaşi conducere, vom avea aceleaşi rezultate", se mai arată în moţiunea Elenei Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici